Sfârșit de săptămână cu violențe în parc și în centru. „Nu mai e de mult un oraș în care sa fii in siguranță”

de | 15/10/2018 | Actualitate, Local

La sfârșitul săptămânii, în centrul orașului, un cetățean e înjunghiat de altul. Un caz de violență extremă, dar nu singurul din ziua respectivă: în parc, polițiștii l-au prins în flagrant pe un tânăr de 16 ani ce îl snopea din bătaie pe un altul de 18. Pe rețelele de socializare romașcanii își manifestă îngrijorarea în ce privește siguranța lor în oraș, și se întreabă dacă mai pot avea încredere în autorități.

A fost o vreme când noaptea ți-era frică să traversezi parcul, puntea spre Cotu-Vameș o traversai cu urechile ciulite și prin Favorit treceai în viteză. Apoi lucrurile s-au mai liniștit, parcul a fost curățat de bălării, s-au instalat camere de luat vederi, ba chiar s-au liniștit atât de bine încât orașul Roman părea unul dintre cele mai sigure orașe din Moldova. Infracționalitatea nu a dispărut de tot, ba chiar cea juvenilă pare să fi luat avânt iar autoritățile au tot dat vina pe cadrul legal.

În ultimii doi ani presa a relatat și despre un val de spargeri și vandalizări de autoturisme. Poliția a venit la fața locului, a măsurat, a făcut poze și mai departe nu știm ce s-a întâmplat pentru că Poliția Română este una dintre cele mai obtuze instituții când vine vorba de comunicare.

Întâmplarea din centru este una dintre cele mai grave din ultima perioadă. Victima, în vârstă de 48 de ani, a fost atacă prin surprindere și înjunghiată pe o terasă. Agresorul, în vârstă de 58 de ani, era o persoană fără adăpost care-și făcea veacul prin parcul de la Biserica Armenească, un loc unde aproape în permanență pot fi văzute astfel de persoane care noaptea se adăpostesc în fostul Club al Copiilor. Cel înjunghiat a murit pe masa de operație iar criminalul a fost prins când s-a dus la spital ca să vadă ce face victima.

Pe rețelele sociale reacțiile nu au întârziat să apară:

„Lumea s-a schimbat mult … acum nu se mai bagă nimeni … păcat că s-au întâmplat atâtea și nu se iau măsuri.”

„În oraș, chiar în centru nu vezi un echipaj de politie sau de jandarmi.”

„Vă recomand să vă cumpărați veste anti-înjunghiere și mijloace de apărare neletale permise de lege pentru a vă apăra singuri, ca altfel nu are cine să o facă în acest oraș.”

„Ba se fură, ba te omoară … dreptate aștepti până în pânzele albe … trist, foarte trist! Vor veni vremuri de tipul <<dinte pentru dinte>> si cred ca vor fi cele corecte!!!”

„Nu vedeți că cei care trebuie să protejeze oamenii au grijă sa nu fie deranjați politicienii și oamenii bogați!?”

„Acel individ nu este la prima abatere de acest gen, a avut nenumarate tentative, se știa de faptele lui dar cine sa ia masuri?”

„Nu mai e de mult un oraș în care sa fii in siguranță, furturi, bătăi și multe altele.”

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.