Document ofical: o singură patrulă de poliție în oraș

de | 16/10/2018 | Județean, Social

Violențele din ultimele zile din municipiul Roman au dus la reacții ale cetățenilor revoltați că nu se mai simt în siguranță în oraș.

Marți, 16 octombrie, Sindicatul Europol Neamț a publicat două documente din care reiese clar că la nivelul orașului (a unei subunități a Inspectoratului) există o singură patrulă de polițiști de ordine publică pe schimb. Informația apare într-o cerere a sindicatului către conducerea Inspectoratului Județean de Poliție (IPJ) Neamț și nu este infirmată de conducerea IPJ în documentul prin care răspunde solicitării sindicatului.

Constituirea și numărul patrulelor de siguranță publică sunt determinate de efectivul de polițiști avut la dispoziție. În prezent, la nivelul IPJ Neamț, numărul de funcții alocat compartimentelor sigurnață publică și patrulare, din cadrul birourilor de ordine publică nefiind încadrat în totalitate cu personal.” – răspuns IPJ Neamț către Sindicatul Europol

În același timp, președintele acestui sindicat județean susține că șefii IPJ Neamț încurajează munca la birou a polițiștilor și nu formarea de partule în beneficiul cetățenilor.

Așa suna un anunț prin care un șef din inspectorat dorește ocuparea unei funcții de statistician:  „Am nevoie de un agent de poliție care are cunoștințe în domeniul informatic, respectiv Excel și Word, și este dispus să învețe să întocmească situații statistice. Mutarea/ delegarea se va realiza în cel mai scurt timp după exprimarea acordului, astfel încât să poată colabora și învăța cu dl……….. În afară de calculul la vechime a condițiilor speciale, ca și avantaje, pot prezenta programul fix de muncă, lipsa activității în teren (în frig sau pe caniculă) și … o atmosferă plăcută.” Simțiți-vă în siguranță… șefii din IPJ Neamț lucrează într-o atmosferă placută! Pe străzi mor oameni…

ag. Ioan Cănărău, președinte Sindicat Europol Neamț

Ioan Cănărău a adăugat că cetățenii ar trebui să trimită petiții către IPJ Neamț și subunitățile de poliție din județ și chiar să acționeze în instanță Poliția Română și să solicite despăgubiri dacă au fost victima unei infracțiuni.

Sindicatul Europol catre IPJIPJ catre Sindicatul Europol

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.