Se caută asistenți maternali profesioniști pentru copiii abandonați

de | 19/10/2018 | Județean, Social

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Neamț recrutează persoane interesate să devină asistenți maternali profesioniști, veniturile lunare ale celor care vor fi atestați și angajați ajungând și la peste 2.000 de lei, în funcție de vechime și numărul de copii.

Situația copiilor abandonați este în permanentă dinamică astfel că avem nevoie mereu de asistenți maternali. De asemenea, de anul viitor legislația specifică va fi modificată iar pentru toți copiii sub 7 ani pentru care se instituie o măsură de protecție trebuie găsită o alternativă la rezidență iar una dintre ele este asistentul maternal. Este evident că în această situație vom avea nevoie de foarte mulți asistenți maternali profesioniști, motiv pentru care îi invităm pe nemțenii care îndeplinesc condițiile să se alăture echipei noastre.

Cristina Păvăluță, director general al DGASPC Neamț.

Asistentul maternal profesionist este persoana fizică atestată care asigură la domiciliul său creșterea, îngrijirea și educarea copiilor pe care îi primește în plasament. Pe perioada plasamentului copilului, asistenţii maternali sunt angajați ai DGASPC cu carte de muncă și au un salariu net (în mână) cuprins între 1.350 de lei și 2.100 de lei, în funcție de vechime și de copiii pe care îi au în îngrijire. Pentru copilul care se află în plasament statul alocă lunar alocația de stat pentru copii, în cuantum de 84 de lei, și alocația de plasament de 600 de lei lunar. Pentru copilul cu dizabilități statul acordă alocaţia de stat de 200 lei/lunar, alocaţia de plasament – 900 lei/lunar şi bugetul complementar acordat în funcţie de gradul de handicap al copilului.

Persoanele interesate pot obține informații la la sediul DGASPC Neamț din strada Alexandru cel Bun, nr 11 (lângă Colegiul Calistrat Hogaș Piatra Neamț) sau la numărul de telefon 0727.227.196.

Condiții:

  • să aibă minimum studii medii (cu sau fără diplomă de bacalaureat);
  • să prezinte garanții morale și să îndeplinească condițiile materiale necesare creșterii și îngrijirii copiilor;
  • să nu aibă cazier judiciar;
  • să nu fie decăzuți din drepturile părintești;
  • să nu aibă boli cronice transmisibile;
  • să nu fi fost asistent maternal profesionist și să fi avut atestatul retras

Dacă sunt îndeplinite aceste condiții, solicitantul împreună cu familia sa este evaluat psihologic de către specialiștii nostri. Ulterior, asistenții maternali și familiile lor urmeaza cursuri de perfecționare și instruire.

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.