Șomerii nu mai merg la bursa locurilor de muncă „ca la vernisaj”

de | 19/10/2018 | Economic, Local

Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți ce s-a desfășurat la „Liceul Tehnologic Vasile Sav”, vineri, 19 octombrie, a fost prima care s-a desfășurat sub auspiciul noii legi ce prevede că dacă șomerul refuză un post nu va mai primi ajutor social un an de zile. La bursă au fost invitați 200 de șomeri din Roman și din zonă, care au avur de ales dintre cele 308 locuri de muncă puse la dispoziție de 32 angajatori.

La începutul activității, Daniel Chirilă, director executiv al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Neamț se arăta optimist.

Optimismul domnului director vine și din faptul că AJOFM a schimbat procedura de lucru la aceste târguri, șomerii nemaiputând trece pe acolo „ca la un vernisaj de pictură”, fiind obligați să primescă de la angajatori confirmarea faptului că chiar au stat de vorbă cu ei.

Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți s-a desfășurat concomitent la Roman, Piatra Neamț și Târgu Neamț, în total fiind prezenți 536 de persoane în căutarea de loc de muncă, dintre ei, 31 de persoane au fost angajate pe loc și 192 au fost selectate în vederea angajării.

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.