Vreți să fiți voluntar și nu știți unde? Mergeți la Centrul de Resurse pentru Voluntariat!

de | 22/10/2018 | Educație, Local, Social

Centrul de Resurse pentru Voluntariat Roman și-a deschis oficial porțile. Acest centru reprezintă un proiect câștigat de Asociația „Mușatinii” Roman și se implementează în orașul nostru cu fonduri din Cehia. Centrul va funcționa în incinta Bibliotecii Municipale „George Radu Melidon” și are program de luni până vineri, între orele 14.00 – 16.00.

Practic, cei care doresc să facă voluntariat se pot înscrie la acest centru și pot alege unde să meargă în funcție de ofertele înregistrate de asociațiile din oraș. Astfel, dacă o acțiune își atinge numărul maxim de voluntari pentru a fi eficientă, o persoană care dorește să facă acțiuni benevole va fi îndrumată către alte activități.

Ovidiu Albert, președintele asociației Mușatinii

La deschiderea oficială au participat primarul Micu, membrii Asociației, dar și reprezentanți ai altor asociații din oraș, cu care Mușatinii au colaborat de-a lungul timpului.

E un proiect care contribuie la dezvoltarea voastră personală. Pentru început vă veți dezvolta activitatea într-una din încăperile de aici, de la Biblioteca Municipală, după care începând de anul viiitor vom reabilita o clădire care va fi transformată într-un centru comunitar, astfel încât ONG-urile din municipiul roman să aibă o locație fixă în cadrul căreia să-și poată desfășura acțiunile. Mă  bucur de faptul că avem o colaborare foarte bună cu Asociația Mușatinii și împreună gândim, începând cu primăvara anului viitor, ca anumite acțiuni să se desfășoare în parteneriat cu Primăria Roman. Parcarea de la Roman-Vodă, care în aceste zile va fi reabilitată, modernizată și extinsă, în zilele de duminică să fie închisă pentru a genera multe activități pentru tineri.

Lucian Micu, primarul municipiului Roman

Primarul a aminitit și de înscrierea municipiului Roman în competiția pentru Capitala Tineretului din România, promițând că, chiar dacă orașul nu ar câștiga acest titlu, o mare parte a proiectului va fi implementată în Roman în perioada 2019 – 2020.

Activez în cadrul Asociației de aproximativ trei ani și încurajez toate persoanele să facă voluntariat, indiferent de vârstă, pentru că acest lucru te dezvoltă atât pe tine ca om, dezvoltă societatea din jurul tău, oamenii. Consider că prin voluntariat ajutăm orice ne înconjoară, începând de la oameni la natură. Îmi place să fiu voluntar, îmi place să mă implic; făcând voluntariat, mi-am descoperit noi abilități și talente.

Larisa, voluntară Asociația Mușatinii

Proiectul Asociației Mușatinii, așa cum a fost el aprobat de Via Foundation Cehia, se va finaliza la sfârșitul lui 2019, dar va putea continua cu sprijin din partea administrației locale.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.