Statul nu știe ce fac aproximativ 10.000 de tineri nemțeni

70

În jur de 10.000 de tineri din județul Neamț se estimează că nu muncesc și nici nu învață, deci sunt considerați de stat ca fiind tineri fără ocupație (și nu se știe dacă mai sunt în țară). Cum situația multor tineri din Uniunea Europeană este similară, s-au alocat fonduri europene pentru ca tinerii NEET (“Not in Education, Employment or Training) să fie înregistrați într-o evidență a statului și, ulterior, să se realizeze inserția lor pe piața muncii, fie direct, fie mai întâi prin intermediul unei formări profesionale, în funcție de caz. Soarta tinerilor NEET din județul nostru va fi analizată de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Neamț.

Directorul acestei instituții a precizat că până la această dată consilierii au discutat deja cu aproximativ 1.000 de tineri, dar că activitatea efectivă, din teren, este abia la început.

Din ianuarie și până acum, la nivelul Agenției Județene Pentru Ocuparea Forței de Muncă Neamț au fost identificați ca tineri NEET aproape 600 de persoane, însă doar 18 au fost angajate (adică doar 3%). Restul se află pe lista celor care (deocamdată) primesc consiliere și îndrumare. Numărul de telefon la care pot obține informații tinerii NEET din județul Neamț este 0771.363.925.

Abonează-te la newsletter!
Nu rata nici o știre! Trimitem un email în fiecare dimineață cu ultimele știri.
Te poți dezabona oricând.

Fii primul care află! Primești notificări imediat ce am publicat un articol.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookies, altfel nu merge. Presupunem că doriți să-l vizitați în continuare, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptVezi mai mult