Statul nu știe ce fac aproximativ 10.000 de tineri nemțeni

de | 22/10/2018 | Economic, Județean, Social

În jur de 10.000 de tineri din județul Neamț se estimează că nu muncesc și nici nu învață, deci sunt considerați de stat ca fiind tineri fără ocupație (și nu se știe dacă mai sunt în țară). Cum situația multor tineri din Uniunea Europeană este similară, s-au alocat fonduri europene pentru ca tinerii NEET (“Not in Education, Employment or Training) să fie înregistrați într-o evidență a statului și, ulterior, să se realizeze inserția lor pe piața muncii, fie direct, fie mai întâi prin intermediul unei formări profesionale, în funcție de caz. Soarta tinerilor NEET din județul nostru va fi analizată de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Neamț.

Directorul acestei instituții a precizat că până la această dată consilierii au discutat deja cu aproximativ 1.000 de tineri, dar că activitatea efectivă, din teren, este abia la început.

Din ianuarie și până acum, la nivelul Agenției Județene Pentru Ocuparea Forței de Muncă Neamț au fost identificați ca tineri NEET aproape 600 de persoane, însă doar 18 au fost angajate (adică doar 3%). Restul se află pe lista celor care (deocamdată) primesc consiliere și îndrumare. Numărul de telefon la care pot obține informații tinerii NEET din județul Neamț este 0771.363.925.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.