Armata a cucerit Colegiul Tehnic „Petru Poni” (video)

de | 22/10/2018 | Actualitate, Educație, Local

În cadrul unei acțiuni de promovare și recrutare, reprezentanți ai Armatei Române au „cucerit” vineri, 19 octombrie, Colegiul tehnic „Petru Poni” Roman. Tinerii liceeni au fost extrem de încântați să poată pune mâna pe armament și muniție, dar și să vorbească cu militari care au zeci de misiuni la activ sau tineri precum ei, dar care s-au decis mai din timp că vor o carieră militară și care acum sunt elevi ori studenți la școlile militare din țară.

Evenimentul pe care îl desfășurăm la sediul Colegiului Tehnic „Petru Poni” se numește „Ziua Armetei României în școli” și se află la a șaptea ediție. Anii trecuți am organizat la Colegiul Național „Roman Vodă”. Este un eveniment național, face parte dintr-o serie largă de evenimente care se organizează pentru sărbătorirea datei de 25 octombrie, adică ziua Armatei.

căpitan comandor Petru Iulian Bălțătescu, șef Birou Informare-Recrutare Centrul Militar Județean Neamț

În măsura în care secretul de serviciu permite, militarii au povestit tinerilor despre experiențele personale trăite în misiunile interne i internaționale. Scopul acestei deschideri a unei instituții ce se caracterizează mai ales prin reguli și ierarhii extrem de clar definite este acela ca viitorii militari să fie aleși dintr-un număr cât mai mare de candidați.

Avem rezultate deja, în rândurile Armatei României începem să avem personal nou, recrutat din rândul tinerilor. Avem personal specializat, avem licee militare dar în momentul de față bazinul de selecție este foarte strâns și din acest motiv ne-am extins și către liceele teoretice și tehnice.

locotenent colonel Marius Dascălu, comandant Centrul Militar Județean Neamț

 

Le prezentăm lucruri mai puțin știute de ei, lucruri pe care noi le desfășurăm în fiecare zi și care sunt legate de tehnica militară, de instrucția militară. Așteptăm cu interes întrebările lor. 

locotenent colonel Florin Stafi, comandant Batalionul 43

Astfel de evenimente au avut loc și la Piatra-Neamț și Tîrgu Neamț, dar și în alte localități din țară. Cei care nu au putut participa la întâlnirea cu reprezentanții Armatei, dar își doresc o carieră în domeniu, se pot adresa Centrului Militar Județean Neamț.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.