Expoziție inedită: ce unități de măsură foloseau bunicii și străbunicii noștri

73

Mai țineți minte că bunicii noștri, dar și povestirile lui Creangă și ale altor autori ne vorbeau despre palme, prăjină sau poștă? Mai știți ce înseamnă aceste vechi unități de măsură? Dacă nu mai știți la ce se referă acești  termeni sau nu ați știut niciodată să îi deosebiți clar, puteți face o incursiune în timp la Muzeul de Istorie Roman.

Instituția muzeală  ne invită la o nouă expoziție inedită: „Instrumente de măsură folosite în Moldova”. Expoziția temporară va putea fi vizitată în corpul B al Muzeului, casa Fălcoianu, de luna aceasta până la sfârșitul anului.

Vernisajul va avea loc miercuri, 24 octombrie, începând cu ora 12.00. Muzeograful Relu Butnariu va prezenta „Expresii populare cu trimitere la unități și instrumente de măsură folosite în lumea satului”; muzeograful Daniel Sava, din cadrul Muzeului Municipal Pașcani, va vorbi despre „Unități de măsură de altădată”, iar preotul Florin Țuscanu va evoca „Concepția creștină asupra timpului”.

Evenimetnul se organizează în parteneriat cu Muzeul Municipal Pașcani.

Abonează-te la newsletter!
Nu rata nici o știre! Trimitem un email în fiecare dimineață cu ultimele știri.
Te poți dezabona oricând.

Fii primul care află! Primești notificări imediat ce am publicat un articol.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookies, altfel nu merge. Presupunem că doriți să-l vizitați în continuare, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptVezi mai mult