Expoziție inedită: ce unități de măsură foloseau bunicii și străbunicii noștri

de | 23/10/2018 | Cultură, Local

Mai țineți minte că bunicii noștri, dar și povestirile lui Creangă și ale altor autori ne vorbeau despre palme, prăjină sau poștă? Mai știți ce înseamnă aceste vechi unități de măsură? Dacă nu mai știți la ce se referă acești  termeni sau nu ați știut niciodată să îi deosebiți clar, puteți face o incursiune în timp la Muzeul de Istorie Roman.

Instituția muzeală  ne invită la o nouă expoziție inedită: „Instrumente de măsură folosite în Moldova”. Expoziția temporară va putea fi vizitată în corpul B al Muzeului, casa Fălcoianu, de luna aceasta până la sfârșitul anului.

Vernisajul va avea loc miercuri, 24 octombrie, începând cu ora 12.00. Muzeograful Relu Butnariu va prezenta „Expresii populare cu trimitere la unități și instrumente de măsură folosite în lumea satului”; muzeograful Daniel Sava, din cadrul Muzeului Municipal Pașcani, va vorbi despre „Unități de măsură de altădată”, iar preotul Florin Țuscanu va evoca „Concepția creștină asupra timpului”.

Evenimetnul se organizează în parteneriat cu Muzeul Municipal Pașcani.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.