USR organizează dezbateri cu ușile deschise pentru întocmirea listei pentru europarlamentare. Un romașcan printre candidați

de | 23/10/2018 | Acces Europa, Politică

Membrii USR și aceia dintre ei care vor să candideze la alegerile europarlamentare din luna mai 2019 vor participa, la Roman, la o dezbatere publică ce se va organiza în această săptămână. Cetățenii cu sau fără afinitate politică pentru acest partid sunt invitați să participe activ la dezbatere. Evenimentul va avea loc vineri, 26 octombrie, începând cu ora 16.30, în sala mare a Primăriei Roman.

„Iată că seria dezbaterilor cu membrii USR care s-au înscris în competiția internă pentru a fi candidații partidului la alegerile europarlamentare continuă și, de această dată, evenimentul va avea loc la Roman. Mă bucur că fac parte dintr-o formațiune politică unde nu pixul șefului este cel care scrie numele candidaților pe lista finală, ci votul fiecărui membru. Așa arată normalitatea democratică. Păcat că am ajuns să o experimentăm abia la 30 de ani distanță de la căderea comunismului, însă am speranța că va fi un exercițiu interesant și plin de învățături. Invit și aștept orice cetățean interesat de această dezbatere să fie prezent vineri la sediul Primăriei Roman.

Iulian Bulai, deputat USR Neamț

La dezbaterea de vineri vor participa 19 membri ai USR (din totalul de 80) care și-au făcut cunoscută intenția de a candida la alegerile europarlamentare, adică care s-au înscris în competiția internă. Din partea USR Neamț s-a înscris Alin Buzdugan, membru USR Roman. După perioada dezbaterilor publice, membrii USR vor vota candidații pe care îi consideră cei mai potriviți pentru a se afla pe lista partidului în luna mai.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.