Expoziție arc peste timp: unitățile de măsură din urmă cu un veac (foto-video)

Muzeul de Istorie Roman și-a deschis ușile către romașcani cu o nouă expoziție, care pune în valoare diferite unități de măsură ale secolului trecut.

Vernisajul acestei expoziții a avut loc miercui, 24 octombrie, iar cei prezenți au avut ocazia să afle lucruri inedite despre obiectele de care se ajutau înaintașii noștri pentru a măsura lucruri concrete sau dimpotrivă.

Este un demers care face o punte peste timp. O expoziție similară a mai fost organizată de colegul Relu Butnariu în anul 2004. Acea expoziție se adresa altei generații aflate în formare. Ne-am străduit să facem această temă cât mai atractivă, să facem un exercițiu de imaginație și să ne întoarcem în timp, văzând nu doar utilitatea și parametrii tehnici a acestor obiecte, ci și cum făceau parte din viața cotidiană a oamenilor acum 100 – 150 de ani sau chiar mai mult.

Iulia Butnariu, muzeograf

Instrumentele de măsură expuse sunt însoțite de obiecte cu care erau folosite cândva și, de asemenea, de explicații care să facă lumină asupra modului în care erau folosite în urmă cu un veac.

Expoziția este deschisă publicului până la sfârșitul acestui an și se află în corpul B al Muzeului de Istorie Roman, adică în Casa Fălcoianu.

Abonează-te la newsletter!
Nu rata nici o știre! Trimitem un email în fiecare dimineață cu ultimele știri.
Te poți dezabona oricând.

Fii primul care află! Primești notificări imediat ce am publicat un articol.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookies, altfel nu merge. Presupunem că doriți să-l vizitați în continuare, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptVezi mai mult