Expoziție arc peste timp: unitățile de măsură din urmă cu un veac (foto-video)

de | 24/10/2018 | Cultură, Local

Muzeul de Istorie Roman și-a deschis ușile către romașcani cu o nouă expoziție, care pune în valoare diferite unități de măsură ale secolului trecut.

Vernisajul acestei expoziții a avut loc miercui, 24 octombrie, iar cei prezenți au avut ocazia să afle lucruri inedite despre obiectele de care se ajutau înaintașii noștri pentru a măsura lucruri concrete sau dimpotrivă.

Este un demers care face o punte peste timp. O expoziție similară a mai fost organizată de colegul Relu Butnariu în anul 2004. Acea expoziție se adresa altei generații aflate în formare. Ne-am străduit să facem această temă cât mai atractivă, să facem un exercițiu de imaginație și să ne întoarcem în timp, văzând nu doar utilitatea și parametrii tehnici a acestor obiecte, ci și cum făceau parte din viața cotidiană a oamenilor acum 100 – 150 de ani sau chiar mai mult.

Iulia Butnariu, muzeograf

Instrumentele de măsură expuse sunt însoțite de obiecte cu care erau folosite cândva și, de asemenea, de explicații care să facă lumină asupra modului în care erau folosite în urmă cu un veac.

Expoziția este deschisă publicului până la sfârșitul acestui an și se află în corpul B al Muzeului de Istorie Roman, adică în Casa Fălcoianu.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.