Florentin Pera: „Îmi pare rău că un centru important al handbalului românesc dispare”

de | 01/11/2018 | Local, Sport

De când înRoman.ro a scris despre decizia administrației publice locale de a desființa echipele de fotbal și handbal, mulți romașcani au readus în discuție numele lui Florentin Pera, antrenor sub care handbalistele au adus multe rezultate frumoase la Roman.

Cei trei ani sub bagheta lui Pera au însemnat meciuri importante și o prezență mai mult decât onorantă în Liga Națională de handbal feminin. Care au fost răsplătite cu demitere în afara condițiilor legii, pentru care acum Primăria Roman plătește, fiindcă a pierdut în instanță. Reamintim că în vara anului 2016, când HCM Roman a devenit CSM Roman, Pera nu a mai fost dorit ca antrenor, deși mai avea contract pentru încă un sezon. Pentru că cei care au decis să îl dea afară pe fostul antrenor nu au ținut cont și de ceea ce spune legea, Romanul a fost obligat de instanță să îi plătească lui Pera salariul pe zece luni.

Ce spune acum Florentin Pera despre vestea desființării CSM Roman?

Îmi pare rău că un centru important al handbalului românesc dispare. Eu m-am simțit foarte bine la Roman, am avut rezultate foarte bune, au fost două finale de Cupa României, o SuperCupa României, trei ani în cupele europene. Au fost momente foarte frumoase, mi-am făcut foarte mulți prieteni acolo, am jucat meci de meci cu sala plină, am rămas în relații foarte bune cu oamenii de acolo și la modul sincer vă spun că îmi pare foarte rău că echipa nu-și continuă activitatea în Liga Națională. Am pus suflet la acea echipă. După Reșița (n.r. – echipa natală) a fost a doua echipă unde m-am simțit ca acasă. Îmi pare rău pentru fete, pentru comunitate, pentru iubitorii de handbal din Roman că nu s-a reușit menținerea echipei, chiar dacă pentru moment era greu să mai fie la un nivel foarte ridicat de performanță. Însă faptul că erau în prima ligă, cred că pentru toți iubitorii de sport din Roman era extraordinar să aibă posibilitatea de a urmări meciuri, de a merge la sală… Au fost atâția ani aproape de echipă. Și cred eu că în orașele mici oamenii se apropie sufletește mult mai mult de echipele comunității. Eu nu pot să vorbesc decât la superlativ de Roman, indiferent de faptul că am plecat după trei ani, poate nu în cele mai corecte condiții. 

Florentin Pera, fost antrenor CSM Roman

Pera nu a vrut să detalieze contextul plecării sale de la Roman (deși el a fost dat afară în condițiile în care își atinsese toate targetele de performanță și nimeni nu avea nemulțumiri cu privire la activitatea sa). Actualul antrenor al SCM Râmnicu Vâlcea spune că un nivel ridicat de performanță are nevoie de susținere financiară, dar că soluții se pot găsi „dacă se dorește cu adevărat”.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.