presshub.ro: Vinul, știință îmbuteliată. Zestrea „Prințesei Covurluiului”, produs vinicol premium la Tîrgu Bujor

de | 04/11/2018 | Bani Europeni

S-a dus vestea peste tot prin țară despre vinurile produse de oamenii de știință de la Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Viticultură și Vinificație Bujoru. Au câștigat nenumărate medalii cu Băbeasca Neagră, cu Merlotul sau Cabernetul Sauvignon, iar dacă s-ar organiza vreodată Olimpiada Vinului, cercetătorii de la Tîrgu Bujor ar fi mereu pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. Vinul în sine e doar „o picătură” din activitatea SCDVV Bujoru, pentru că la baza ei stau programele de cercetare fundamentală și aplicativă. „Vinul nostru este știință îmbuteliată”, ne spune Alina Donici, directoarea centrului de cercetare. Dar puțin știu că „Prințesa Covurluiului” – așa cum se numește unul dintre vinurile alese obținute aici – ar fi rămas „fată săracă” dacă laboratoarele stațiunii n-ar fi fost refăcute din temelii. Aproape 2 milioane de euro s-au investit printr-un proiect realizat prin POS „Creșterea…

Citește tot articolul!

pentru disclaimerArticol realizat pentru PressHub.ro în cadrul proiectului “Cohesion Policy: Better Understanding, Reporting, Dissemination”, cofinanțat de UE prin DG Regio. Informațiile prezentate nu reprezintă poziția oficială a UE. Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine autorului.

Articol scris de inRoman.ro

Cotidian online independent.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.