Start în Concursului Național „Tânărul Jurnalist al Anului”! Ediție aniversară – 20 de ani cu TJA

de | 06/11/2018 | Mișcare Civică, Național

Fundația Freedom House România este în plină pregătire a ediției aniversare a Concursului Național „Tânărul Jurnalist al Anului”, consurs care se desfășoară deja de 20 de ani în care au avut loc 18 ediții, primii laureați fiind desemnați în 1998. Concursul a ajuns astfel la vârsta maturității, venind cu obișnuitele premii de 1.000 de euro acordate tinerilor jurnaliști de presă scrisă și online, sub 35 ani, viitoare modele și mentori în meserie.

Tinerii jurnaliști sunt așteptați să se înscrie cu articole din domeniile Actualitate internă, Economic și Justiție, publicate în perioada 1 septembrie 2017 – 31 octombrie 2018. Pentru fiecare dintre cele patru secțiuni, tinerii jurnaliști pot înscrie în competiție maximum două articole, care să nu mai fi fost înscrise în alte concursuri. Data limită de trimitere a articolelor este 20 noiembrie 2018.

Pentru fiecare secțiune în parte va fi desemnat cel mai promițător tânăr jurnalist care a publicat articole relevante pentru domeniile propuse. Pe site-ul dedicat concursului, www.tja.ro, găsiți regulamentul complet de participare și toate informațiile necesare înscrierii. Selecția articolelor va fi făcută de personalități ale mass-media românești, iar câștigătorul fiecărei secțiuni va primi un premiu în valoare de 1000 de euro.

De 20 ani, concursul „Tânărul Jurnalist al Anului” susține presa scrisă din România, promovând tineri jurnaliști de talent. Anul acesta, demersul este sprijinit de partenerii Alexandrion Grup România, E.ON România și Bottega del Gusto. Formatul concursului – secțiuni care acoperă domenii variate – este gândit în vederea specializării și profesionalizării jurnaliștilor, fiind actualizat anual, în concordanță cu dinamica practicii jurnalistice.

Ediția din acest an se desfășoară cu sprijinul I’m Possible Media și al partenerilor media: Rețeaua PressHub.ro, BRAT, HotNews.ro, Agerpres, RFI RomâniaTransilvania Reporter, Gazeta de Sud, Viața Liberă, Ziarul de IașiZiare.com, Pagina de Media, Banatul Azi, inRoman, Info Sud-Est, Vrancea 24Liber în Teleorman, Arad24.net, Express de Banat, Gazeta de Dimineață, Jurnalul Văii Jiului, Jurnalul de Argeș, Obiectiv – Vocea Brăilei, Zi de Zi, Obiectiv de Suceava, Hargita Nepe, Cluj Today, Transilvania Business, Crișana, BizBrașovRevista 22.

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.