Comunicat Laurențiu Leoreanu: „Mereu Moldova a fost căutată în perioada campaniilor electorale. PSD are obligație față de moldoveni”

55

O mare victorie pentru Moldova! 70 de parlamentari au semnat, în calitate de iniţiatori,(n.r. – între care și deputatul Leoreanu) acest proiect de lege, din care 30 sunt membri ai Partidului Naţional Liberal. De asemenea, parlamentari ai Partidului Naţional Liberal au solicitat introducerea acestui proiect de lege în dezbatere, deci pe ordinea de zi, la Comisia pentru transporturi, unde s-a dezbătut, a fost amendat şi votat, în unanimitate. Iată, putem vorbi de un exemplu de bună practică, atunci când discutăm despre un obiectiv de interes naţional în care forţele politice pot să conlucreze. De asemenea, Partidul Naţional Liberal a solicitat introducerea acestui proiect de lege pe ordinea de zi. Şi mulţumim colegilor care au votat pentru dezbaterea acestui proiect, şi, iată, îl avem în discuţie, în momentul de faţă.

Iată, vorbim despre un obiectiv concret, dintr-o zonă reprezentativă a României. Moldovenii aşteaptă de prea mult timp acest lucru. Mereu disputat, mereu motivat, că se poate face ba din fonduri europene, ba din bugetul naţional, ba pe parteneriat public-privat, ba că s-ar putea să nu se mai facă deloc, ba că vin discuţii din partea Ministerului Transporturilor, că s-ar putea acest proiect să fie înlocuit cu altul, adică să se facă mai deloc. Mereu Moldova a fost căutată, în perioada campaniilor electorale, şi votul moldovenilor a fost important. Şi cred că Partidul Social Democrat are obligaţie faţă de moldoveni, este un moment când trebuie să dea o dovadă de bună-credinţă. Pentru că avem un obiectiv concret în faţă, despre care astăzi discutăm şi pentru care putem lua decizii.

Ne aducem cu toţii aminte de versurile unui cântec-imn – “Treceţi, batalioane române, Carpaţii!”, vorbim de Războiul de reîntregire. Şi venim acum, la 100 de ani, când ar trebui să gândim reîntregirea şi în spaţiul economic, şi pentru această zonă istorică a României. Am spune acum: “Treceţi, investitori, Carpaţii!”. Dar fără acest obiectiv se întâmplă foarte greu acest lucru.

Mai departe, Guvernul României are acum OBLIGAŢIA, nu doar morală, ci LEGALĂ de a duce la îndeplinire acest obiectiv!  – prof. Laurențiu Leoreanu, deputat și vicepreșdinte PNL

Abonează-te la newsletter!
Nu rata nici o știre! Trimitem un email în fiecare dimineață cu ultimele știri.
Te poți dezabona oricând.

Fii primul care află! Primești notificări imediat ce am publicat un articol.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookies, altfel nu merge. Presupunem că doriți să-l vizitați în continuare, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptVezi mai mult