Fotbaliștii nu renunță. Nouă jucători ai CSM și-au angajat avocat

3

Fotbaliștii din cadrul CSM Roman sunt hotărâți să li se facă dreptate. Doar trei jucători au semnat actul adițional de reziliere a contractului. Aproape toți ceilalți au apelat la un avocat, întrucât ei consideră că decizia Consiliului de Administrație a fost injustă.

Nouă dintre jucători sunt asistați de același avocat, iar o întâmpinare la notificarea CSM a fost deja trimisă. În document se precizează că în contractele jucătorilor nu au fost stipulate clauze de performanță și că „retragerea din sezonul competițional potrivit motivelor invocate (n.r. – respectiv rezultatele slabe) în notificare este nelegală, motivele nu pot fi imputate prestatorilor, astfel că această decizie adoptată în cadrul Consiliului de Administrație nr. 36/30.10.2018 reprezintă un fapt unilateral pe care vi-l asumați cu consecința neexecutării culpabile a  contractelor de activitate sportivă.

În același document se mai arată că jucătorii nu fost niciodată evaluați și penalizați conform contractului din cauza rezultatelor slabe de pe teren, fiindcă ar fi trebuit să li se aplice sancțiuni în mod progresiv, nu să se aleagă direct varianta desființării echipei.

Jucătorii mai spun că CSM nu le-a plătit salariile pe ultimele două luni și nici prima de joc pentru victoria pe care au obținut-o. Aceștia susțin că mai erau 19 meciuri în care puteau să readuce echipa pe un loc confortabil în grupă și că nu vor renunța la drepturile lor.

De precizat că jucătorii de fotbal primeau o indemnizație lunară doar un pic mai mare decât salariul minim pe economie (1.600 de lei). Dacă se va ajunge în instanță și CSM va pierde, fotbaliștii vor trebui să primească banii pentru toată perioada, până la sfârșitul contractului, chiar dacă nu au fost pe teren.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.