Primăria Roman intră în era digitală cu bani europeni

de | 15/11/2018 | Administrație, Local

Primăria Municipiului Roman intenționează să-și informatizeze serviciile printr-un proiect în valoare de 2.727.379,78 lei din care Primăria va suporta doar 53.405,20 lei, restul fiind bani europeni atrași prin Programul Operațional Capacitate Administrativă (POCA).

Proiectul are în vedere implementarea unei platforme integrate website + aplicație pentru dispozitive mobile prin care să ofere cetățenilor servicii electronice complete (descărcare, completare, transmitere documente, plată electronică, semnătură electronică, notificări asupra stadiului demersului) cu un nivel 5 de sofisticare. Relația cu cetățenii va fi completată de un terminal interactiv self-service pentru servicii electronice (depunere documente). În același timp, proiectul își propune să digitezeze și circulația documentelor în primărie printr-o soluție de management integrat al documentelor și o platformă integrată pentru arhivare electronică. Pentru lucrul cu noile platforme informatice, 50 de angajați ai primăriei vor fi instruiți și vor primi un certificat din partea furnizorului sistemului informatic integrat, urmând ca aceștia să instruiască restul de personal din primărie.

Noua primărie digitală ar trebui să intre în serviciul cetățenilor în maxim 24 de luni. Proiectul urmează a fi aprobat în ședința de consiliu local din 16 noiembrie, ora 12:00.

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.