Curtea de Apel Bacău admite recursul Primăriei Roman. Taxele locale din 2018 rămân majorate

de | 16/11/2018 | Administrație, Justiție, Local

Taxele și impozitele locale pentru anul în curs rămân așa cum a hotărât, în decembrie 2017, majoritatea PNL din Consiliul Local Roman: majorate.

Joi, 15 noiembrie, Curtea de Apel Bacău a decis să admită recursul Primăriei Roman la decizia Tribunalului Neamț, în care se spunea că hotărârea de Consiliu Local din decembrie 2017 nu a fost adoptată cu respectarea tuturor prevederilor legislative în vigoare. Mai exact, un proiect de acest tip trebuie supus dezbaterii publice cu cel puțin 30 de zile înainte de a fi votat în Consiliul Local, lucru ce nu s-a întâmplat atunci.

Proiectul a trecut cu votul majorității (citește aici cum consilierii PNL au majorat taxele locale), dar președintele USR Neamț, Radu Samson, a făcut demersuri pentru a anula această hotărâre: a înaintat o plângere administrativă către CL Roman (ce a fost respinsă) și apoi a acționat administrația publică locală în instanța de contencios-administrativ. Tribunalul Neamț, acolo unde s-a judecat prima dată procesul, i-a dat dreptate lui Radu Samson, dar Curtea de Apel Bacău a considerat că Primăria este cea care are dreptate.

Din nefericire în acest proces nu am pierdut nici eu personal și nici noi cetățenii. Taxele și impozitele noastre erau deja plătite și banii probabil deja cheltuiți. Înfrângerea e a întregii comunități și constă în faptul că romașcanii și-au pierdut încrederea în conducerea autorității locale. Deși sunt dezamăgit de rezultatul final, parcursul a fost unul pe care l-aș reface oricând cu același entuziasm. Chiar dacă nu am reușit să îndrept o nedreptate făcută romașcanilor, consider o victorie faptul că am avut ocazia să învăț. Știți care e totuși cel mai important lucru pe care l-am învățat? Că și autoritățile se pot teme de cetățeni, nu doar invers. Drept dovadă că primarul s-a temut să nu piardă procesul, azi nu a mai pledat șefa compartimentului juridic, ca în prima parte a procesului, ci o avocată.

Radu Samson, președinte USR Neamț

Prin urmare, taxele și impozitele locale ale romașcanilor rămân majorate. Rămâne de citit motivarea (un document ce este redactat post hotărâre) pentru a afla de ce magistrații au ajuns la această concluzie.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.