S-a stins din viață parohul Parohiei Valea Ursului

de | 21/11/2018 | Actualitate, Rural

Preotul Adrian Buric, parohul Parohiei Valea Ursului din Protopopiatul Roman, s-a stins din viață marți, 20 noiembrie, în jurul orei 16:00, în timp ce era la cumpărături într-un supermarket din Roman. Avea 47 de ani și era preot de 26 de ani.

A fost un preot râvnitor, apropiat de enoriașii săi, solidar cu cei aflați în suferință, implicat în multe lucrări de construire și înfrumusețare a lăcașurilor de cult în parohiile unde și-a desfășurat misiunea, un slujitor care și-a asumat cu responsabilitate jugul lui Hristos desăvârșindu-și chemarea preoțească.
În aceste momente de adâncă suferință, adresăm familiei îndoliate cele mai profunde gânduri de compasiune rugând pe Milostivul Dumnezeu să primească sufletul tânărului și destoinicului Său slujitor în Împărăția cerurilor!† IOACHIM, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului

Preotul Arian Buric s-a născut la data de 08 august 1971 în localitatea Dumbrăveni, județul Vrancea. A absolvit Liceul Industrial „Unirea”, promoția 1990, apoi Facultatea de Teologie din București, promoția 1995. S-a căsătorit în anul 1991 și are trei copii. A fost hirotonit la data de 15 august 1992 la Mănăstirea Văratic, prima parohie fiind cea de la Giurgeni. Începând cu data de 01 mai 1995, a fost tranferat la Parohia Valea-Ursului. Aici a desfășurat lucrări de restaurare a casei parohiale (1995), a refăcut acoperișul turlei bisericii (1999), a construit o casă de prăznuire la Valea Ursului (2002), a construit o casă de prăznuire la Muncelu de Jos, a construit o nouă troiță în curtea bisericii din Valea-Ursului (2005), totodată a executat și alte lucrări de restaurare sau reparații curente la biserica din Valea-Ursului.

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.