Proiect: parcarea de la Judecătorie și de la Colegiul Roman Vodă devin parcări cu plată

de | 23/11/2018 | Administrație, Local

Consilierii locali sunt invitați să decidă în ședința de consiliu de luni, 26 noiembrie, ca parcarea de la Judecătorie și nou renovata parcare de la Colegiul Roman Vodă să devină parcări cu plată cu program de 24 de ore.

Totodată, în proiectul de hotărâre de consiliu local, e prevăzută o modificare la Regulamentul privind regimul juridic, întreţinerea şi exploatarea locurilor de parcare de pe raza Municipiului prin care dă posibilitatea ca plata prin SMS să fie mai scumpă decât plata la automatele stradale.

„Diferența dintre suma taxată prin SMS și tariful de parcare reprezintă costul serviciului de taxare și TVA”
extras din proiectul de HCL

Într-o conferință de presă anterioară, primarul Lucian Micu a declarat că plata prin SMS nu va fi mai mare decât la automatele stradale, taxarea locurilor de parcare nefiind o modalitate de a strânge mai mulți bani la buget ci o metodă de disciplinare a conducătorilor de autovehicule. Prin H.C.L. nr. 220 din 27.09.2018 s-a stabilit că tariful orar pentru parcările publice cu plată este 1 leu.

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.