Strada Nordului va fi reabilită cu banii Holcim

265

În ședința de consiliu local de luni, 26 noiembrie, va fi supus spre aprobare un proiect de hotărâre prin care strada Nordului va fi reabilitată printr-o sponsorizare de la Holcim România SA.

În Raportul de specialitate și în Expunerea de motive, atașate proiectului de hotărâre, administrația locală recunoaște practic că “pe această stradă nu au fost executate reparații capitale după 1990, ci doar plombe și covoare asfaltice locale” chiar dacă “strada deservește un număr însemnat de agenți economici, care contribuie substanțial la bugetul local”.

Strada Nordului are o lungime de aproximativ 650 m și iar în Raportul de specialitate scrie că “are la momentul actual o stare tehnică proastă”. “Dacă pe primii 600 m de la intersecția cu E 85, strada are parametrii tehnici corespunzători, pe următorii 450 m, strada prezintă denivelări, pierderi ale profilului longitudinal și ale profilului transversal”, se mai specifică în raport. Reparația ar presupune un covor asfaltic pe primii 200 m și ranforsarea fundației și două straturi asfaltice pe următorii 450 m, precum și îmbunătățirea preluării și dirijării apelor meteorice.

Direcția Tehnică și Investiții a estimat lucrările la 800.000 lei iar Holcim România S.A. s-a oferit să contribuie la această reparație cu suma de 650.000 lei, în bani și materiale, practic să suporte 80% din costurile estimate ale unei lucrări care era obligația municipalității.

Holcim SA a deschis de curând un terminal pe strada Nordului la numărul 4, și s-a oferit să suporte și o parte din cheltuielile pentru rebilitarea trecerii la nivel de cale ferată de la ieșirea din Roman spre Iași, una dintre liniile de cale ferată fiind operată de companie.

Abonează-te la newsletter!
Nu rata nici o știre! Trimitem un email în fiecare dimineață cu ultimele știri.
Te poți dezabona oricând.

Fii primul care află! Primești notificări imediat ce am publicat un articol.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.