Trafic restricționat pentru reparații la trecerea la nivel cu calea ferată spre Iași. Care sunt rutele ocolitoare

de | 23/11/2018 | Local, Util

Dacă în acest weekend aveți drum pe la trecerea la nivel de cale ferată de pe E85 la ieșirea din Roman spre Iași, trebuie să vă înarmați cu răbdare sau să căutați rute alternative. Până la o soluție definitivă, la trecerea la nivel de cale ferată se vor efectua reparații provizorii, în sensul că găurile vor fi acoperite cu asfalt rece. În vederea efectuării lucrărilor, traficul rutier va fi restricționat sâmbătă și duminică (24 și 25 noiembrie 2018), între orele 08:30 – 15:30.

În intervalul ora menționat se va circula alternativ pe câte o direcție de mers, lucrările la trecreea la nivel de cale ferată urmând a se face pe secțiuni, însă, în funcție de nivelul de trafic, este posibil să se ia și decizia de a redirecționa o parte din trafic prin Cordun.

Pentru a evita aglomerația, puteți selecta o rută alternativă

Cei care se deplasează din vestul orașului, pot traversa calea ferată pe la bariera spre Cordun de pe bulevardul Nicolae Bălcescu, la intersecția semaforizată din Cordun fac dreapta și după traversează calea ferată revin în E85.

Atenție: intersecția de pe E85 va fi foarte aglomerată, prin urmare, dacă nu aveți treabă în zona Dedeman, mai bine vă continuați drumul din Cordun prin Simionești, Săbăoani și din Săbăoani alegeți una din ieșirele spre E85.

Cei care se deplasează din estul orașului, pot alege să se deplaseze pe la sensul giratoriu de pe strada Mihai Viteazu, direcția de deplasare spre Luțca, apoi pe ocolitoarea Roman Est, trec pe lângă Cersanit și ajung în noul sens giratoriu de la Dedeman.

Reparațiile efectuate în acest weekend sunt doar o soluție de moment, cu rolul de a diminua disconfortul șoferilor și de a oferi mai multă siguranță, urmând ca, din primăvară, să se aplice soluția tehnică stabilită la începutul acestei luni și asumată de toți cei cinci utilizatori ai liniilor. Soluția comună și optimă, din punct de vedere al specialiștilor, este aceea de a închide două dintre cele trei căi ferate, iar cea rămasă să fie reparată în totalitate cu materiale rezistente la trafic intens. Acest lucru se va efectua în primăvara anului viitor, când vor fi gata toate documentațiile necesare și când CFR va monta sistemul de macazuri ce va permite utilizarea unei singure căi ferate pentru manevrele tuturor garniturilor de tren.

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.