Trei romașcani premiați ai Galei Ambasadorilor Nemțeni

164

O nouă ediție a Galei Ambasadorilor Nemțeni, eveniment organizat de Consiliul Județean Neamț, a avut loc joi, 22 noiembrie, la sala Cinemtografului “Dacia” din Piatra-Neamţ, începând cu ora 18:00. Trei dintre cei șase nominalizați la diverse categorii au fost premiați în cadrul galei:

Cornel Paiu – la categogoria Literatură

Absolvent al Seminarului Teologic „Sfântul Gheorghe“ din Roman, în 1995, apoi al Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Bucureşti, în 1999, preotul Cornel Paiu şi-a continuat pregătirea absolvind în anul 2004 Academia de Arte „Luceafărul“ din Bucureşti, Facultatea de Pictură.
Din 2006 s-a stabilit la Roman, unde lucrează ca preot în satul Băluşeşti, comuna Icuşeşti, de lângă cetatea muşatină.
În decursul anilor, a publicat articole, poezii, studii în reviste literare de specialitate, precum „Scrisul Românesc“, „Viitorul la pătrat“, „Cronica Fundaţiilor“, „Euxin“, „Ortodoxia“,„Theologos“, „Vestitorul“, „Cronica Romanului“, „Melidonium“, „Clepsydra“ şi a expus lucrări de pictură în mai multe expoziţii colective.
Pentru activitatea sa literară a primit premii şi menţiuni, printre ele aflându-se şi Premiul I pentru poezie al Uniunii Scriitorilor din România – filiala Bacău şi Premiul Revistei „Poesis“ la Festivalul-concurs Internaţional de Poezie „Avangarda XXII“, ediţia a IX-a, desfăşurat în 2009 la Bacău.


Victor Firăstrău – la categoria Sănătate

Este medic primar cardiolog la Spitalul Municipal Roman. Își desfășoară activitatea în această unitate spitalicească din anul 1983. Este coautor al primului registru român pentru infarctul miocardic acut cu supradenivelare de segment ST-RO STEMI. Din 2004 participă la toate congresele societății de Cardiologie, la Berlin, Barcelona, Stockolm, Munchen, Viena, Paris, Helsinki. În perioada 2016-2017 a fost membru în conducerea Societății Române de Cardiologie, membru în Societatea Română de Cardiologie – grupul de lucru de hipertensiunea arterială.


Lucia Matasă – la categoria antreprenoriat

Este administratorul firmei Augsburg. Este o nemțeancă puternică, recunoscută pentru că a făcut performanță pe oriunde a fost. Absolventă de Roman-Vodă, Lucia Matasă a terminat Facultatea de Textile în 1976. Primul loc de muncă a fost la Fabrica de Stofe Brașov, după care a venit la RIFIL, în 1978, ca inginer textilist. A cochetat și cu învățământul, pentru puțin timp.
Când nu este la propria afacere – de obicei e nelipsită din societate – preferă să călătorească. Susține că locul preferat este Machu Pichu.


Ceilalți câștigători ai galei sunt:

  • Artă vizuală – Teodor Petru Moldovan
  • Artă plastică – Ștefan Potop
  • Educație – Mariana Cozma
  • Tinere valori – Ionuț Ursu
  • Voluntariat – Viorela Chiper
  • Asistență socială – Carmen Suciu
  • Sport – Gheorghe Paisa
  • Mecenat – Rifil SA
  • Seniori remarcabili – Constantin Matasă
Abonează-te la newsletter!
Nu rata nici o știre! Trimitem un email în fiecare dimineață cu ultimele știri.
Te poți dezabona oricând.

Fii primul care află! Primești notificări imediat ce am publicat un articol.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookies, altfel nu merge. Presupunem că doriți să-l vizitați în continuare, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptVezi mai mult