Trei romașcani premiați ai Galei Ambasadorilor Nemțeni

de | 23/11/2018 | Actualitate, Județean

O nouă ediție a Galei Ambasadorilor Nemțeni, eveniment organizat de Consiliul Județean Neamț, a avut loc joi, 22 noiembrie, la sala Cinemtografului “Dacia” din Piatra-Neamţ, începând cu ora 18:00. Trei dintre cei șase nominalizați la diverse categorii au fost premiați în cadrul galei:

cornel paiuCornel Paiu – la categogoria Literatură

Absolvent al Seminarului Teologic „Sfântul Gheorghe“ din Roman, în 1995, apoi al Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Bucureşti, în 1999, preotul Cornel Paiu şi-a continuat pregătirea absolvind în anul 2004 Academia de Arte „Luceafărul“ din Bucureşti, Facultatea de Pictură.
Din 2006 s-a stabilit la Roman, unde lucrează ca preot în satul Băluşeşti, comuna Icuşeşti, de lângă cetatea muşatină.
În decursul anilor, a publicat articole, poezii, studii în reviste literare de specialitate, precum „Scrisul Românesc“, „Viitorul la pătrat“, „Cronica Fundaţiilor“, „Euxin“, „Ortodoxia“,„Theologos“, „Vestitorul“, „Cronica Romanului“, „Melidonium“, „Clepsydra“ şi a expus lucrări de pictură în mai multe expoziţii colective.
Pentru activitatea sa literară a primit premii şi menţiuni, printre ele aflându-se şi Premiul I pentru poezie al Uniunii Scriitorilor din România – filiala Bacău şi Premiul Revistei „Poesis“ la Festivalul-concurs Internaţional de Poezie „Avangarda XXII“, ediţia a IX-a, desfăşurat în 2009 la Bacău.


victor firastrauVictor Firăstrău – la categoria Sănătate

Este medic primar cardiolog la Spitalul Municipal Roman. Își desfășoară activitatea în această unitate spitalicească din anul 1983. Este coautor al primului registru român pentru infarctul miocardic acut cu supradenivelare de segment ST-RO STEMI. Din 2004 participă la toate congresele societății de Cardiologie, la Berlin, Barcelona, Stockolm, Munchen, Viena, Paris, Helsinki. În perioada 2016-2017 a fost membru în conducerea Societății Române de Cardiologie, membru în Societatea Română de Cardiologie – grupul de lucru de hipertensiunea arterială.


lucia matasaLucia Matasă – la categoria antreprenoriat

Este administratorul firmei Augsburg. Este o nemțeancă puternică, recunoscută pentru că a făcut performanță pe oriunde a fost. Absolventă de Roman-Vodă, Lucia Matasă a terminat Facultatea de Textile în 1976. Primul loc de muncă a fost la Fabrica de Stofe Brașov, după care a venit la RIFIL, în 1978, ca inginer textilist. A cochetat și cu învățământul, pentru puțin timp.
Când nu este la propria afacere – de obicei e nelipsită din societate – preferă să călătorească. Susține că locul preferat este Machu Pichu.


Ceilalți câștigători ai galei sunt:

  • Artă vizuală – Teodor Petru Moldovan
  • Artă plastică – Ștefan Potop
  • Educație – Mariana Cozma
  • Tinere valori – Ionuț Ursu
  • Voluntariat – Viorela Chiper
  • Asistență socială – Carmen Suciu
  • Sport – Gheorghe Paisa
  • Mecenat – Rifil SA
  • Seniori remarcabili – Constantin Matasă

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.