Primăria vrea să cheltuie peste 200.000 de lei pentru evenimentele din decembrie. În ce va consta fiecare manifestare

597

Aleșii romașcanilor vor trebui să decidă, în următoarea ședință a Consiliului Local, dacă sunt de acord cu alocarea a 210.000 de lei pentru evenimentele care se vor organiza pe parcursul lunii decembrie. Este vorba despre activități de tradiție, începând cu serbarea Zilei Naționale a României și terminând cu petrecerea de Revelion.

Ce se va organiza din acești bani ceruți de Primărie:

Artificii în plină zi, de 1 Decembrie

În această zi cu profunde semnificații istorice, va fi organizat un ceremonial militar-religios în centrul municipiului cu participarea reprezentanților Parlamentului României, ai administrației publice județene, formațiunilor politice, reprezentanților cultelor, armatei, ISU, Jandarmeriei, Poliției Locale și Naționale, oameni de afaceri, învățământ și sănătate, prilej cu care se vor depune coroane în Piața Roman Vodă, urmat de o paradă militară cu personal și tehnică din dotarea unităților și subunităților Ministerului Apărării Naționale, din Garnizoana Roman, precum și ale Ministerului Afacerilor Interne (Jandarmerie și Pompieri), SMURD, Ambulanță. Manifestarea se va încheia cu un foc de artificii. La sfârșitul acestei ceremonii, conform tradiției, se vor amplasa corturi unde se vor servi țuică fiartă și mâncare tradițională.extras din Expunerea de Motive

Tot cu ocazia zilei naționale a României va fi semnată înțelegerea de cooperare între municipiul Roman și orașul Ștefan Vodă din Republica Moldova.

Nunta de Aur

În ultima lună a anului are loc aniversarea familiilor care au împlinit 50 de ani de căsătorie în 2018. Aceasta este o acţiune tradiţională organizată de autorităţile administraţiei publice locale, dat data precisă și locul desfășurării nu au fost încă stabilite. De altfel, cuplurile care celebrează această frumoasă vârstă a căsătoriei lor mai au timp să se înscrie la primărie pentur a participa la evenimentul de peste câteva săptămâni.

Ședința festivă a Consiliului Local

Ultima ședință ordinară din 2018 a Consiliului Local Roman va fi una festivă și va avea loc într-un alt cadru decât sala de plen din Primărie. La sfârșitul acestei ședințe „va avea loc o masă festivă la care sunt invitați să participe consilierii locali, reprezentanți din aparatul de specialitate al primarului, aparatul de lucru al Consiliului Local și reprezentanți mass-media”.

Caleașca lui Moș Crăciun

Pe 24 decembrie, Moș Crăciun va merge din nou prin oraș pentru a împărți daruri copiilor. Acțiunea este de tradiție în Roman, Moșul trecând prin fiecare cartier al orașului.

Festivalul de Datini și Obiceiuri „Roman Metropolitan”

În fiecare an, acest festival a adus multă culoare pe străzile din oraș, urătorii din comune fiind apreciați de romașcani pentru că păstrează vii tradițiile din străbuni. Pe lângă cetele de urători, pe scena acestui festival vor urca și ansambluri artistice din județ.

Revelion 2019

Mii de romașcani se aducă, anual, în centrul orașului pentru a sărbători trecerea dintre ani. Administrația locală nu a spus pe cine va invita să cânte anul acesta, dar în proiectul de hotărâre se precizează că banii se vor folosi pentru „onorarii pentru artiştii profesioniști de muzică uşoară/ populară și divertisment, -onorarii pentru artiști locali, taxă drepturi de autor, pachete de Revelion, șampanie, ambalaje și pahare de unică folosință, foc de artificii, prezentator, animatori Anul Nou și Anul Vechi, scenă și sonorizare și alte servicii specifice.”

Abonează-te la newsletter!
Nu rata nici o știre! Trimitem un email în fiecare dimineață cu ultimele știri.
Te poți dezabona oricând.

Fii primul care află! Primești notificări imediat ce am publicat un articol.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookies, altfel nu merge. Presupunem că doriți să-l vizitați în continuare, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptVezi mai mult