Târgul de Crăciun la Neamț a fost aprobat din a patra încercare

de | 25/11/2018 | Administrație, Județean

După trei încercări eșuate, proiectul de hotărâre ce prevedea organizarea și desfășurarea Târgului de Crăciun la Neamț a fost adoptat de Consiliului Județean (CJ) Neamț, într-o ședință extraordinară convocată pentru 23 noiembrie, la care au fost prezenți doar 23 de consilieri județeni din 34.  Proiectul a trecut cu unanimitate și prevede finanțarea cu 350.000 de lei. Consilierii PNL și-au motivat schimbarea de atitudine prin faptul că au fost „iluminați” de managerul Centrului pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” cu privire la sumele defalcate necesare organizării târgului.

Evenimentul se va desfășura în perioada 7 decembrie 2018 – 5 ianuarie 2019, și va debuta cu un concert al cunoscutului cântăreț german Lou Bega, devenit celebru după lansarea hitului “Mambo No. 5”.

Totodată a fost supus votului și un alt proiect de hotărâre ce prevede stabilirea tarifelor pentru închirierea căsuțelor ce urmează să fie amplasate în zona unde se desfășoară târgul, acesta fiind adoptat cu un amendament ce a redus tarifele cu 25% față de propunerea inițială. Acestea sunt următoarele:

  • căsuţă de 5,5 x 3 m destinată alimentaţiei publice – 2.850 lei/căsuţă;
  • căsuţă de 4,5 x 3 m destinată comercializării produselor alimentare, kurtos, gogoşi, clătite şi alte produse similare – 2.100 lei;
  • căsuţă de 4,5 x 3 m destinată comercializării obiectelor din blană/pielărie (haine, căciuli, mănuşi, etc) – 1800 lei;
  • căsuţă de 4,5 x 3 m destinată comercializării vinurilor, băuturilor răcoritoare, băuturilor calde, dulciurilor – 1.875 lei;
  • căsuţă de 2 x 3 m destinată comercializării produselor de artizanat, handmade, decoraţiuni, jucării, bijuterii, obiectelor de artă populară – 450 lei.

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.