Școală de șoferi gratis pentru tineri fără posibilități materiale

de | 27/11/2018 | Național, Social, Util

Tinerii cu posibilăți materiale reduse a șansa de a face școala de șoferi gratuit. Inițiativa de a sprijini tinerii până în 25 de ani pentru a urma școala de șoferi nu aparține unei instituții a statului român, ci unei firme private care, printr-un program de responsabilitate socială realizat în parteneriat cu o ONG, oferă sprijin financiar tinerilor din medii defavorizate pentru acoperirea costurilor obținerii permisului de conducere de orice categorie.

Scopul acestui program este de a ajuta tinerii să obțină mai ușor un loc de muncă sau să poată câștiga mai bine la un loc de muncă pe care îl au deja. Cei care vor să primească sprijin trebuie să facă o solicitare de finanțare, până pe 25 ianuarie 2019, către Fundația pentru Comunitate.

Sunt eligibili tinerii cu vârste cuprinse între 17 și 25 de ani, din medii defavorizate, care doresc să obțină permis de conducere de orice categorie (B, C sau D, inclusiv tractoare agricole sau forestiere, troleibuze și tramvaie).

Mai multe detalii despre programul „Permis pentru viitor” și formularul de înscriere se pot descărca de pe siteul Fundației pentru Comunitate. Acest program, care se află la a patra ediție, se desfășoară cu sprijinul financiar al Mol România. Până acum, 48 de tineri au obținut un permis de conducere, iar alți 41 sunt în curs de pregătire pentru susținerea exmenului.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.