Fosta grădiniță de lângă Școala 3 ar putea deveni centru pentru persoane cu handicap

311

Consilierii județeni au aprobat, în cea mai recentă ședință a legislativului județean, efectuarea unui studiu pentru ca fosta  Grădiniță nr.11, aflată proprietatea Consiliului Județean Neamț, să fie transformată în Centru Zonal pentru Persoane Aflăte în  Dificultate.

Conform proiectului adoptat de aleșii județului, imobilul situat în strada Cuza-Vodă, nr. 84, a fost construit în perioada 1924 – 1925. Până în prezent, acesta nu a beneficiat de renovări majore, dar în luna iunie 2018, o parte a clădirii a fost afectată de un incendiu izbucnit la o clădire alăturată. Pentru ca aici să poată funcționa Centrul Zonal pentru Persoane Aflate în Dificultate sunt necesare lucrări de reabilitare.

În viziunea CJ Neamț, la parter vor fi amenajate cinci birouri (primiri documente, medic, asistent social, psiholog, șef centru), o sală de așteptare, două grupuri sanitare și holuri, iar la etaj se vor amenaja spații administrative. Pentru efectuarea studiilor legate de reabilitarea acestei clădiri și transformarea în Centru Zonal pentru Persoane Aflate în Dificultate, CJ Neamț a alocat 21.000 de lei.

Din documentul instituției județene reiese că persoane aflate în dificultate înseamnă persoane cu dizabilități sau aparținătorii acestora. În Roman și în comunele limitrofe figurează 4.447 de persoane cu dizabilități și aparținătorii acestor persoane.

Abonează-te la newsletter!
Nu rata nici o știre! Trimitem un email în fiecare dimineață cu ultimele știri.
Te poți dezabona oricând.

Fii primul care află! Primești notificări imediat ce am publicat un articol.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookies, altfel nu merge. Presupunem că doriți să-l vizitați în continuare, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptVezi mai mult