Trei deputați nemțeni la Cotroceni, la semnarea legii realizării Autostrăzii Unirii

395

Cu doar două zile înainte de serbarea Centenarului Marii Uniri, președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de promulgare a legii privind construcția autostrăzii Unirii, adică autostrada care va lega Moldova de Transilvania.

La ceremonia simbolică ce a avut loc la Palatul Cotroceni joi, 29 noiembrie, au participat și trei dintre parlamentarii nemț​​eni. Este vorba despre parlamentarii PNL Mugur Cozmanciuc și Laurențiu Leoreanu și de parlamentarul USR Iulian Bulai. Cei trei au fost printre susținătorii activi ai acestei legi care să ducă în final la construcția unei autostrăzi ce trece Carpații.

Cu toate acestea, marea victorie nu este oamenilor politici, ci a societății civile (reprezentanții acesteia au fost și ei la Cotroceni), care s-a implicat activ și constant pentru ca Autostrada Unirii să devină realitate, în condițiile în care mai mulți miniștri au considerat acest obiectiv de investiții unul neinteresant deși există bani europeni pentru realizarea lui încă din perioada de programare 2007 – 2013. De acum rămâne de văzut în ce măsură această lege va fi aplicată, fiindcă promulgarea reprezintă doar o confirmare a necesității investiției.

Aici puteți citi o amplă analiză despre autostrada A8, de la primele discuții și până la presiunea societății civile pentru realizarea investiției, dar și despre ce au făcut în acest sens reprezentanții nemțenilor în Parlamentul României.

Abonează-te la newsletter!
Nu rata nici o știre! Trimitem un email în fiecare dimineață cu ultimele știri.
Te poți dezabona oricând.

Fii primul care află! Primești notificări imediat ce am publicat un articol.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookies, altfel nu merge. Presupunem că doriți să-l vizitați în continuare, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptVezi mai mult