Trei deputați nemțeni la Cotroceni, la semnarea legii realizării Autostrăzii Unirii

de | 30/11/2018 | Administrație, Național, Politică

Cu doar două zile înainte de serbarea Centenarului Marii Uniri, președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de promulgare a legii privind construcția autostrăzii Unirii, adică autostrada care va lega Moldova de Transilvania.

La ceremonia simbolică ce a avut loc la Palatul Cotroceni joi, 29 noiembrie, au participat și trei dintre parlamentarii nemț​​eni. Este vorba despre parlamentarii PNL Mugur Cozmanciuc și Laurențiu Leoreanu și de parlamentarul USR Iulian Bulai. Cei trei au fost printre susținătorii activi ai acestei legi care să ducă în final la construcția unei autostrăzi ce trece Carpații.

Cu toate acestea, marea victorie nu este oamenilor politici, ci a societății civile (reprezentanții acesteia au fost și ei la Cotroceni), care s-a implicat activ și constant pentru ca Autostrada Unirii să devină realitate, în condițiile în care mai mulți miniștri au considerat acest obiectiv de investiții unul neinteresant deși există bani europeni pentru realizarea lui încă din perioada de programare 2007 – 2013. De acum rămâne de văzut în ce măsură această lege va fi aplicată, fiindcă promulgarea reprezintă doar o confirmare a necesității investiției.

Aici puteți citi o amplă analiză despre autostrada A8, de la primele discuții și până la presiunea societății civile pentru realizarea investiției, dar și despre ce au făcut în acest sens reprezentanții nemțenilor în Parlamentul României.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.