Mușatinii au nevoie de voturile noastre

de | 03/12/2018 | Local, Mișcare Civică, Social

Membrii Aosciației „Mușatinii” Roman au nevoie de voturile noastre. Aceștia s-au înscris în competiția Gala Națională a Voluntarilor, iar doi dintre mușatini au ajuns în finală: Larisa-Ionela Ciocan și Matei Dăscălița sunt nominalizați la categoria „social”, respectiv „tineret”.

Pentru a primi titlul de voluntarul anului, cei doi au nevoie de cât mai multe voturi. Cei care vor să-i sprijine pe Larisa și pe Matei trebuie să intre pe pagina evenimentului (adică aici) și să îi voteze.

Iată cum sunt caracterizați cei doi de colegii lor din Asociația Mușatnii Roman:

Ciocan Larisa IonelaLarisaPasiunea ei pentru copiii marginalizați a determinat-o să activeze în mai multe centre de zi și chiar să devină coordonatoarea voluntarilor de la Centrul ”Iubire și Speranță” din Roman. A reușit să combine armonios această pasiune cu dansul, participând la mai multe evenimente locale dedicate stilului de viață activ, luptei împotriva sedentarismului, promovării mișcării în rândul adolescenților și multe altele. Larisa este și o cititoare ”înrăită” ceea ce a făcut-o să participe activ în proiectul ”Cartea vie” alături de alți adolescenți pasionați de literatură de calitate.

Dascalita MateiMatei: Pe parcursul ultimului an, Matei Dăscălița a fost membru activ al Asociației Mușatinii Roman. S-a implicat în toate activitățile propuse de Asociație, a devenit coordonatorul Clubului de istorie și a reușit să adune în jurul său tineri dornici să-și folosească timpul și energia în folosul semenilor. Este un tânăr cu convingeri solide, foarte încrezător în forța de a schimba în bine comunitatea din care face parte, fiind, la rândul său, un benefiaciar al acestor activități. Ca voluntar și-a depășit timiditatea și barierele psihologice în comunicarea cu alți oameni, bariere specifice adolescenței

Fiecare voluntar a făcut sute de ore de voluntariat pe parcursul unui an, astfel că acest titlu ar însemna încununarea unei munci făcute în beneficiul comunității. Cei doi voluntari pot fi votați (aici) până pe data de 12 decembrie. Gala Națională a Voluntarilor, atunci când se vor anunța și câștigătorii fiecărei categorii, se va desfășura pe 20 decembrie.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.