Zeci de angajați ai Primăriei Roman, în vizită de lucru la Primăria Oradea

476

Mai mulți angajați ai Primăriei Roman, în frunte cu primarul Lucian Micu și viceprimarul Roxana Iorga – în total, 30 de persoane – au mers marți, 4 decembrie, la Primăria municipiului Oradea pentru a învăța cum să pună eficient în aplicare  proiectul „Creșterea capacității administrative a Municipiului Roman prin reproiectarea SMC și introducerea CAF”, proiect cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020.

Una dintre activitățile acestui proiect vizează un schimb de experiență cu o autoritate publică care a implementat sisteme de management al calității. Alegerea Primăriei Oradea este o decizie bună având în vedere modul în care s-a dezvoltat până acum acest municipiu printr-o administrație eficientă, atragerea fondurilor europene, implementarea unor proiecte de tip „smart city” sau reabilitarea clădirilor din centrul istoric.

Vizitatorii au fost primiți în Sala Mare a Primăriei de primarul Ilie Bolojan și viceprimarii Florin Birta și Mircea Mălan. La întâlnire au fost prezenți conducătorii direcțiilor Primăriei Oradea și directoarea Agenției de Dezvoltare Locală Oradea.

Primarul Ilie Bolojan a prezentat oaspeților modul de administrare a municipiului Oradea, direcțiile importante de dezvoltare urmărite de către Primăria Oradea și soluțiile găsite de conducerea orașului pentru diversele provocări apărute de-a lungul timpului. Pe lângă atragerea de finanțări nerambursabile, temele de interes pentru membrii delegației au fost bugetarea participativă, în cadrul căreia cetățenii au devenit parte activă în luarea unor decizii care privesc direct bunăstarea orașului, serviciile și aplicațiile online, managementul deșeurilor, infrastructura rutieră și pietonală, atragerea de investiții și crearea de parcuri industriale.” – comunicat Primăria Oradea

Oaspeții au avut ocazia să discute chestiuni concrete legate de proiect, dar și de alte aspecte administrative și au vizitat Centrul pentru Relații cu Publicul din cadrul Primăriei Oradea, Turnul Primăriei și Cetatea Oradea.

Abonează-te la newsletter!
Nu rata nici o știre! Trimitem un email în fiecare dimineață cu ultimele știri.
Te poți dezabona oricând.

Fii primul care află! Primești notificări imediat ce am publicat un articol.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookies, altfel nu merge. Presupunem că doriți să-l vizitați în continuare, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptVezi mai mult