Angajații ar putea avea zece zile libere la sfârșitul lunii

320

Angajații abia au revenit din minivacanța de 1 decembrie, dar se gândesc deja la sărbătorile ce bat la ușă. Și chiar dacă Guvernul nu a anunțat încă nimic, nu este exclus – având în vedere situațiile precedente și practica curentă din alte țări europene – ca zilele de luni, 24 decembrie, și luni, 31 decembrie, să fie declarate zile libere. Dacă Executivul va da o hotărâre în acest sens, atunci cei mai mulți dintre angajați vor avea liber în perioada 22 – 26 decembrie, respectiv 29 decembrie 2018 – 2 ianuarie 2019. Ar însemna, cu totul, zece zile libere.

Pentru salariații a căror activitate nu poate fi întreruptă, angajatorul este obligat să compenseze cu zile libere în următoarele 30 de zile. Dacă, din varii motive, această compensare nu se poate realiza, angajații beneficiază, pentru muncă prestată în zilele de sărbătoare legală, de un spor la salariul de bază ce nu poate fi mai mic de 100%.

 

Abonează-te la newsletter!
Nu rata nici o știre! Trimitem un email în fiecare dimineață cu ultimele știri.
Te poți dezabona oricând.

Fii primul care află! Primești notificări imediat ce am publicat un articol.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookies, altfel nu merge. Presupunem că doriți să-l vizitați în continuare, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptVezi mai mult