În două luni ar trebui să avem stații de încărcare a mașinilor electrice în centrul orașului

de | 09/12/2018 | Administrație, Economic, Local

După ce Consiliul Local a aprobat hotărârea prin care E.On Moldova a primit drept de uz cu titlu gratuit 1 mde teren pe strada Libertății pentru realizarea unei stații de încărcare și închirierea a două locuri de parcare pentru deservirea aceleași stații, Primăria Roman a emis autorizația de construcții necesară amplăsării stației. Autorizația este valabilă 12 luni cu o durată de execuție de două luni.

Stația de încărcare nu este deloc ieftină, investiția companiei E.On Moldova ridicându-se la suma de 76.810 lei, compania urmând să mai plătească și 960 lei/an închirierea celor două locuri de parcare.

În afară de această stație de încărcare a mașinilor electrice, Primăria Roman intenționează să monteze alte patru prin proiectul de extindere și modernizare a iluminatului public, două în zona centrală, două la intrările în oraș.

Tot printr-o hotărâre de consiliu local s-a decis ca din 2019 mașinile electrice și mașinile hibride să nu mai fie impozitate. În acest moment în Roman sunt înmatriculate mai multe mașini hibride și doar una s-au două mașini electrice, însă pe viitor acest lucru se va schimba pentru că deja mai mulți producătorii auto au anunțat sistarea dezvoltării motoarelor cu combustie internă, unii producători anunțându-și deja intenția de a se electrifica complet în următorii cinci ani.

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.