În două luni ar trebui să avem stații de încărcare a mașinilor electrice în centrul orașului

228

După ce Consiliul Local a aprobat hotărârea prin care E.On Moldova a primit drept de uz cu titlu gratuit 1 mde teren pe strada Libertății pentru realizarea unei stații de încărcare și închirierea a două locuri de parcare pentru deservirea aceleași stații, Primăria Roman a emis autorizația de construcții necesară amplăsării stației. Autorizația este valabilă 12 luni cu o durată de execuție de două luni.

Stația de încărcare nu este deloc ieftină, investiția companiei E.On Moldova ridicându-se la suma de 76.810 lei, compania urmând să mai plătească și 960 lei/an închirierea celor două locuri de parcare.

În afară de această stație de încărcare a mașinilor electrice, Primăria Roman intenționează să monteze alte patru prin proiectul de extindere și modernizare a iluminatului public, două în zona centrală, două la intrările în oraș.

Tot printr-o hotărâre de consiliu local s-a decis ca din 2019 mașinile electrice și mașinile hibride să nu mai fie impozitate. În acest moment în Roman sunt înmatriculate mai multe mașini hibride și doar una s-au două mașini electrice, însă pe viitor acest lucru se va schimba pentru că deja mai mulți producătorii auto au anunțat sistarea dezvoltării motoarelor cu combustie internă, unii producători anunțându-și deja intenția de a se electrifica complet în următorii cinci ani.

Abonează-te la newsletter!
Nu rata nici o știre! Trimitem un email în fiecare dimineață cu ultimele știri.
Te poți dezabona oricând.

Fii primul care află! Primești notificări imediat ce am publicat un articol.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookies, altfel nu merge. Presupunem că doriți să-l vizitați în continuare, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptVezi mai mult