Teatrul Tineretului intenționează să organizeze un festival de teatru la Roman

79

Primăriea municipiului Roman anunță pe Facebook că s-a întâlnit astăzi, 11 decembrie, cu reprezentanții Teatrului Tineretului din Piatra Neamț, “din dorința ambelor părți de a dezvolta armonios actul cultural, dar și pentru a le oferi romașcanilor posibilitatea de a acumula energia pozitivă ce este emisă de spectacolele de teatru”.

Regizorul Gianina Cărbunariu intenționează să transforme Teatrul Tineretului, al cărui manager este, într-un adevărat teatru județean, cu reprezentații în toate orașele. Transformarea a început cu Târgu Neamț, acum venind la Roman pentru a identifica locațiile în care ar putea juca, în atenție rămânând sala de festivități a primăriei – Sala Manolescu Strunga, iar pentru reprezentații în aer liber – scena din Complexul de Agrement Moldova și amfiteatrul din Pietonal.

Teatrul Tineretului din Piatra Neamț intenționează să organizeze, în a doua jumătate a lunii august de anul viitor, un festival de teatru la Roman, care să cuprindă spectacole ce se vor întinde pe parcursul a zece zile. Lucian Micu a plusat propunând ca Teatrul Tineretului să aibă reprezentații periodice, posibil lunar sau mai dese, la Roman. Din păcate, în afară de scena din Casa Culturii, în Roman nu există o scenă care să permită reprezentații tetrale de amploare, prin urmare romașcanii vor putea asista doar la reprezentații ce nu necesită un decor amplu sau mulți actori.

În Roman s-a mai organizat un festival de teatru, Festivalul de teatru amator “Dan Alecsandrescu”, organizat de teatrul de amatori “Dan Alecsandrescu” care joacă în fiecare luni la Cercul Militar, numai că în anul 2018 nu s-a mai organizat din lipsă de finanțare.

Abonează-te la newsletter!
Nu rata nici o știre! Trimitem un email în fiecare dimineață cu ultimele știri.
Te poți dezabona oricând.

Fii primul care află! Primești notificări imediat ce am publicat un articol.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookies, altfel nu merge. Presupunem că doriți să-l vizitați în continuare, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptVezi mai mult