Spectacol de colinde la Roman, susținut de unul dintre cele mai apreciate coruri

de | 12/12/2018 | Actualitate, Local

Vineri, 14 decembrie, începând cu ora 18:00, în sala „Manolescu Strunga” din cadrul Primăriei municipiului Roman, va avea loc concertul de colinde oferit de Corala „Fantasia”. Spectacolul, intitulat „Sus, la poarta Raiului”, face parte din cadrul Stagiunii muzicale 2018 – 2019 şi va cuprinde colinde româneşti, precum şi o serie de cântece de Crăciun din repertoriul internaţional.

Spectacolul este organizat de Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ şi Primăria municipiului Roman.

Fantasia Roman

Despre Corala „Fantasia”

Corala „Fantasia” a pornit la drum în iarna anului 1995, la Gimnaziul „Elena Cuza” din Vaslui. Din anul 2002 activează sub tutela Palatului Copiilor din localitate. 
Debutul celor patruzeci de copii (cu vârste între 12-15 ani) a avut loc în primăvara anului 1996, într-o întrecere corală judeţeană. 
Corala „Fantasia” are un repertoriu bogat (peste o sută de cântece) a cărui paletă pleacă de la rafinamentul ritmic al muzicii sacre, trece prin sunetele gospel-ului şi ale jazz-ului, pentru a nu uita, în final, puritatea muzicii corale folclorice. De-a lungul vremii au adunat o mulțime de premii naționale și internaționale.
Dirijorul Coralei “Fantasia” este profesorul Vasile Negură, născut la 21 octombrie 1955 la Piatra-Neamţ. A absolvit Liceul de Muzică „Octav Bancilă” din Iaşi. A urmat cursurile Academiei de Muzică „George Enescu” din Iaşi şi a obţinut diploma de licenţă în specialitatea Pedagogie muzicală şi dirijat coral. 
În prezent, este profesor la Gimnaziul „Elena Cuza” şi la Palatul Copiilor din Vaslui, în acelaşi timp, mentorul şi sufletul acestei formaţii.
Este membru în Comisia Naţională a profesorilor de muzică, care funcţionează în cadrul Ministerului Educaţiei şi Cercetării.

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.