Ultimul sondaj scoate la iveală o Românie anti-corupție și pro-europeană

de | 12/12/2018 | Mișcare Civică, Național, Social

Executat de Institutul de Studii Sociale și Politice (ISSPOL) la comanda a două ONG-uri, Geeks for Democracy și Fondul pentru Democrație, ultimul sondaj de opinie arată ruptura imensă dintre clasa politică de la putere și populație. În ciuda mesajelor naționaliste și în ciuda discursului pro-amnistie și pro-grațiere, 91% dintre cei intrebați s-au declarat contra amnistiei și grațierii pentru faptele de corupție. Mai mult, 63% consideră că pedepsele pentru corupție sunt prea mici, 73% cred că sunt foarte afectați de corupție iar 80% spun că lupta anti-corupție este foarte importantă.

În ce privește influența oamenilor politici care în ultima perioadă s-au zburlit la instituțiile europene, aceasta nu pare să afecteze în vre-un fel sentimentele pro-europene ale românilor, 91% dintre ei pronunțându-se pentru un parcurs european al României.

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.