Aplicația de sesizări a primăriei trebuie reinstalată de utilizatorii cu Android

de | 16/01/2019 | Administrație, Local

Utilizatorii aplicației de sesizări ”pentru Roman” care folosesc telefoane cu sistem de operare Android și nu au primit până acum pe telefonul mobil notificările cu privire la alertele transmise de către Primăria municipiului Roman sunt rugați fie să-și reinstaleze aplicația, fie să îi facă update din magazinul Google Play.

Cererea vine ca urmare a faptului că s-a intervenit din punct de vedere tehnic asupra aplicației pentru că aceasta afișa notificările doar în secțiunea ”buletin de știri”. În urma intervenției, notificările ar trebui să apară în interfața telefonului astfel încât utilizatorii să primească alerte despre sistări ale furnizării apei potabile, exerciții de alarmare publică, informații meteo, avertizări nowcasting etc.

Primăria îi roagă pe utilizatorii ce folosesc adrese de e-mail nefuncționale să completeze datele corect, permițând astfel schimbul de informații pentru eventuale clarificări referitoare la situațiile semnalate.

Conform cifrelor puse la dispoziție de Primăria municipiului Roman, până la data de 15 ianuarie 2019, aplicația a fost descărcată pe un număr de 662 de dispozitive, dintre care 525 folosesc sistem de operare Android, 137 sunt instalate pe IOS și 19 sunt conturi noi de web. În total, au fost raportate 197 de sesizări, cele mai multe la categoriile ”străzi/alei/trotuare”, ”parcări neregulamentare” și ”iluminat public”.

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.