Ce face UE pentru mine!? Pacienții din zonele rurale

de | 17/01/2019 | Ce face Uniunea Europeană pentru mine

Cum ne influențează Europa viața de zi cu zi? Cum ne afectează locul de muncă, familia, asistența medicală, hobby-urile, călătoriile, securitatea, alegerile în calitate de consumatori, drepturile sociale? Cum este Europa prezentă în orașele și în regiunile noastre? Indiferent de locul în care trăim și de modul în care ne câștigăm viața sau ne petrecem timpul, UE are un impact asupra vieții noastre de zi cu zi, în calitate de cetățeni europeni.

Politica din domeniul sănătății ține de competența statului dumneavoastră. Guvernul sau administrațiile locale și regionale din țara dumneavoastră sunt responsabile de nivelul de protecție socială pe care vi-l oferă și de accesul la servicii medicale de care beneficiați. Acest lucru nu înseamnă însă că Uniunii Europene nu îi pasă de sănătatea dumneavoastră!

Europa contribuie la finanțarea policlinicilor, care reunesc mai multe cabinete medicale și paramedicale în zone rurale a căror deservire lăsa de dorit în trecut.

Totodată, UE finanțează repararea șoselelor sau îmbunătățirea serviciilor de transport în comun din zonele rurale, pentru a facilita accesul la spitalele de specialitate.

UE susține, de asemenea, alte proiecte și inițiative, cum ar fi telemedicina, care, deși nu înlocuiește o întâlnire față în față cu medicul, poate îmbunătăți situația pacienților din zonele rurale, permițându-i, de pildă, medicului dumneavoastră de familie să obțină rapid rezultatele analizelor efectuate de spitalul regional. Aceste servicii performante sunt facilitate de inițiativa europeană Smart Villages (sate inteligente), care vizează îmbunătățirea accesului locuitorilor din zonele rurale la internetul de mare viteză.

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.