Ce face UE pentru mine!? Stagiarii

de | 23/01/2019 | Ce face Uniunea Europeană pentru mine

Cum ne influențează Europa viața de zi cu zi? Cum ne afectează locul de muncă, familia, asistența medicală, hobby-urile, călătoriile, securitatea, alegerile în calitate de consumatori, drepturile sociale? Cum este Europa prezentă în orașele și în regiunile noastre? Indiferent de locul în care trăim și de modul în care ne câștigăm viața sau ne petrecem timpul, UE are un impact asupra vieții noastre de zi cu zi, în calitate de cetățeni europeni.

Ați absolvit de curând facultatea? Sau ați dori să dobândiți experiență practică într-o altă țară? În afară de locurile de muncă din propria țară, știați că instituțiile UE le oferă stagiarilor posibilitatea de a dobândi cunoștințe practice despre procesul politic al UE într-un mediu multicultural? Un stagiu la UE oferă șansa de a construi o rețea internațională de cunoștințe și de a acumula experiență profesională în străinătate.

În afară de instituțiile UE, rețeaua ErasmusIntern vă permite să căutați stagii în străinătate, iar platforma Drop’pin@EURES îi ajută pe tinerii europeni să facă primul pas pe piața forței de muncă prin formare profesională, ucenicii sau stagii. Alte două resurse vă permit să căutați posibilități în întreaga Europă: Eurodesk și Portalul european pentru tineret.

Toate statele membre ale UE s-au angajat să garanteze că toți tinerii cu vârsta de sub 25 de ani primesc o ofertă de muncă de bună calitate, își continuă educația, intră în ucenicie sau efectuează un stagiu într-un interval de patru luni de la intrarea în șomaj sau de la momentul în care nu mai urmează o formă oficială de învățământ. Prin intermediul Strategiei sale pentru tineret 2010-2018, UE i-a ajutat pe tineri să beneficieze de mai multe oportunități, în condiții egale, în domeniul educației, al muncii sau al stagiilor. În mai 2018, Comisia Europeană a propus o nouă strategie a UE pentru tineret pentru perioada 2019-2027, cu o dublă abordare: inițiative specifice pentru tineret, pentru a încuraja învățarea informală, participarea, activitățile de voluntariat, activitățile pentru tineret, mobilitatea și informarea; și „integrarea” inițiativelor intersectoriale care asigură că aspectele care sunt importante pentru dumneavoastră, ca tineri, sunt luate în considerare în cadrul politicilor privind educația și ocuparea forței de muncă.

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.