Laurențiu Leoreanu: „Vom avea o listă de specialiști. Nu mergem pe principiul că e prost, dar e prostul meu și trebuie să îl susținem.”

de | 23/01/2019 | Local, Național, Politică

PNL se pregătește pentru alegerile europarlamentare din luna mai, iar discuțiile pentru formarea listei sunt ample. Vicepreședintele PNL, deputatul Laurențiu Leoreanu, susține că în cadrul partidului s-a propus ca până pe 15 februarie să fie realizată măcar prima jumătate a listei pentru europarlamentare. 

Să nu credeți că nu sunt discuții și dezbateri. Pe listă vor fi oameni care au demonstrat; vorbim de Siegfred Mureșan- care este și purtătorul de cuvânt al grupului PPE din Parlamentul European, de Daniel Buda – inițiator al mai multor proiecte, mai ales pe agricultură, de europarlamentarul Marian-Jean Marinescu, de Mircea Hava – un primar (n.r. – al municipiului Alba-Iulia) cu rezultate deosebite în atragerea fondurilor europene, de Cristian Bușoi – europarlamentar și specialist în domeniul sănătății. Căutăm să avem pe listă oameni competenți, specialiști în diverse domenii. Vorbeam cu un președinte de filială din Moldova și spunea, la un moment dat – când se discuta cum se va împărți regional: Nu trebuie să mergem pe principiul că e prost, dar e prostul meu și trebuie să îl susținem. Eu am avut europarlamentar din județul meu. Și la ce mi-a folosit? La nimic. Trebuie o listă națională, ei sunt parlamentarii României. Așa cum la Parlament județul este un colegiu, țara este un colegiu la alegerile europene.” 

Laurențiu Leoreanu

Pentru a-și pregăti strategia în vederea alegerilor ce urmează – europarlamentare și prezidențiale în 2019, respectiv locale și parlamentare în 2020 – PNL a comandat un sondaj național, realizat pe 25800 de subiecți, care să  arate inclusiv situația la nivelul fiecărui județ. 

La parlamentare a fost un rezultat destul de slab, acum ne dorim în jur de 25%. La Neamț vrem, evident, să avem rezultate peste media națională, aproximativ 30%. Un asemenea rezultat ar însemna nouă eurodeputați, poate zece prin redistribuire.”

Laurențiu Leoreanu

Vicepreședintele PNL susține că partidele noi care au apărut nu vor fi schimba prea mult ecuația alegerilor.

ProRomânia e o bucată din PSD, nu e nimic altceva, nu e nimic nou sub soare. Sunt oameni care au fost acolo, care nu s-au înțeles cu Dragnea, i-au ținut trena până la un moment dat, nu au fost atenți și au călcat pe ea și au murdărit-o, Dragnea i-a plesnit și au sărit din decor și s-au regăsit într-o lojă la Pro România. Îl avem în frunte pe Ponta, care a fost prim-ministru. Trebuia să demonstreze când a fost prim-nimistru, să dezvolte România, să-și arate capacitatea. Bine, dacă comparăm prostul cu mai prost, prostul devine deșteptul mai prostului. Așa și Ponta, din punct de vedere politic este peste Dăncilă. Pro România încearcă să producă o trepidație în rândul electoratului, dar e o Mărie cu altă pălărie, mai mică. Celelalte partide, cum este ALDE și USR sunt partide de nișă, partide de mesaj. Singurele partide de structură sunt PSD și PNL.”

Laurențiu Leoreanu

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.