Separatorul de sens face o nouă victimă. Ce spune Poliția

de | 25/01/2019 | Actualitate, Local

Separatorul de sens de pe strada Ștefan cel Mare au dat iarăși  bătăi de cap unui conducător auto, un alt eveniment rutier având loc în această dimineață  în zona noului centru comercial din Roman.

Șoferul era din Roman și sediul firmei sale este în apropiere astfel că se poate presupune că știa zona, dar mulți romașcani critică modul în care semnalizat acest separator de sens și spun că vor mai avea loc accidente dacă acest aspect nu se îmbunătățește.

De cealaltă patre, reprezentanții Poliției Neamț susțin că în ultima perioadă au avut loc trei evenimente rutiere, acestea fiind considerate cazuri izolate. 

Acea amenajare este foarte utilă, întrucât împiedică șoferii să vireze stânga la ieșirea din complexul comercial și, prin urmare traficul rămâne fluid. Cele trei evenimente rutiere izolate au avut loc din vina conducătorilor auto: în primul caz, un șofer turc nu a fost atent și a urcat pe separator; în a doua situație a fost vorba despre un șofer polonez care se afla sub influența băuturilor alcoolice; în cazul de azi este vorba despre neadaptarea vitezei la condițiile de drum. Amenajarea din zonă respectă normele și este semnalizată: există semnalizatoare reflectorizante și lămpi cu lumină intermitentă. Pe fiecare dală de beton sunt bride reflectorizante și pe partea superioară a fiecărei dale sunt montate, în mod obșnuit, leduri cu baterie solară. Acestea din urmă se află momentan la reparat, ca urmare a accindentului produs de șoferul polonez.”

Robert Costan, purtător de cuvânt Inspectoratul de Poliție Județean Neamț

Reprezentantul IPJ Neamț a mai adăugat că separatorul de sens de pe strada Mihai Viteazu este identic cu cel de pe Ștefan cel Mare, dar că acolo nu au fost înregistrate evenimente rutiere și că, prin urmare, problema ar fi la șoferi. 

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.