Consiliul Județean preia o stradă din Roman

de | 27/01/2019 | Administrație, Local

Consiliul Județean Neamț preia în administrare peste patru kilometri de drum din municipiul Roman. Este vorba despre strada Mihai Viteazu, de la intersecția cu drumul european E85 (str. Ștefan cel Mare) până la  trecerea cu calea ferată Roman – Buhăiești, adică de 4,08 kilometri. 

Motivul pentru care se face acest transfer de administrare ține de un proiect de modernizare a drumului județean DJ 207A Roman – Bâra –Nistria, drum ce include și tronsonul descris mai sus. Modernizarea se va face de către Consiliul Județean, astfel că transferarea temporară, pe perioada executării lucrărilor, reprezintă o procedură necesară. 

„Prin adresa nr. 23037 din 17.12.2018 a Primăriei Municipiului Roman,  ni  se  aduce  la cunoştinţă că, pe tronsonulmai sus menţionat, drumul prezintă structuri rutiere diferite pe diverse sectoare, încadrate de trotuare şi spaţii verzi, deteriorate pe alocuri. Lucrările de întreţinere nefiind suficiente, se impune reabilitarea întregului tronson şi aducerea lui la o stare tehnică corespunzătoare exigenţelor actuale”, se arată în expunerea de motive a unui proiect de hotărâre ce va fi dezbătut de consilierii județeni miercuri, 30 ianuarie. 

Drumul județean DJ207A Roman – Nistria are o lungime totală de 29,595 kilometri. 

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.