CJ vrea să ofere sprijin pentru olimpiade: 2,5 lei de elev

de | 28/01/2019 | Educație, Județean

Consilierii județeni au pe ordinea de zi a ședinței ordinare de miercuri, 30 ianuarie, un proiect de hotărâre referitor la sprijinirea organizării etapelor judeţene ale olimpiadelor şi concursurilor şcolare pentru anul 2019, a căror perioada de desfăşurare este ianuarie – martie 2019.

Solicitarea de sprijin a venit din partea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Neamţ și se estimează că la concursurile și olimpiadele din județ vor participa aproximativ 10.000 – 12.000 de elevi.

Competiţiile şcolare au ca obiectiv general stimularea elevilor cu performanţe şcolare înalte sau care au interes şi aptitudini deosebite în domeniul ştiinţific, tehnico- aplicativ, cultural-artistic, civic şi în cel sportiv şi promovează valorile culturale şi etice fundamentale, competitivitatea şi comunicarea interpersonală.

Pentru administraţia publică din Judeţul Neamţ, promovarea şi susţinerea performanţei în educaţie constituie un obiectiv prioritar. Descoperirea şi îmbunătăţirea performanţei şcolare va contribui la creşterea calităţii educaţiei în învăţământul preuniversitar şi lansarea elevilor în domenii care implică inovaţia, creativitatea şi dobândirea de noi competenţe. Având în vedere importanţa acestor competiţii şcolare şi impactul semnificativ la nivel judeţean, propun ca suma ce reprezintă sprijinul financiar a Judeţului Neamţ să fie de 25 mii lei.

– expunere de motive proiect de hotărâre

Organizarea acestor competiții nu se realizează exclusiv cu bani de la Consiliul Județean, dar suma propusă pentru a fi acordată către ISJ Neamț reflectă nivelul de finanțare de care are parte, în general, sistemul educațional.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.