Primarul Micu își pune speranțele în CJ Neamț

de | 28/01/2019 | Administrație, Local

Primarul Lucian Micu speră ca anul acesta să completeze bugetul municipiului Roman și cu fonduri de la Consiliul Județean Neamț. Edilul are în vedere mai  ales educația și învământul, explicând că o parte importantă din resursele celor două domenii se consumă pentru populația din comunele arondate municipiului.

Consider că va trebui să continue acel parteneriat corect cu Consiliul Județean pentru alocarea de sume și din bugetul anului 2019 către Primăria municipiului Roman. De asemenea, un proiect comun, care vizează și Primăria Horia și municipiul Roman și pentru care vom solicita finanțare se referă la reparația capitală a punții pietonale către Cotu Vameș. De asemenea, vom încerca să depunem proiectul privin reabilitarea cinematografului Unirea și la Compania Națională de investiții, chiar dacă noi am depus pe Axa 13 pe finanțare europeană, dar acolo nu a început încă evaluarea proiectelor.

Lucian Micu, primarul municipiului Roman

Printre țintele de investiții din acest an pentru Spitalul Municipal se numără finalizarea reabilitării termice a corpului principal, achiziționarea a două incubatoare pentru nou-născuți și a altor tipuri de aparatură.

Anul trecut s-a cheltuit pe aparatură 1,7 milioane de lei, banii venind de la Consiliul Local Roman, Consiliul Județean și Ministerul Sănătății. În plus, având în vedere că se dorește reînființarea învățământului profesional, credem că numărul de elevi de la Colegiul Tehnic „Petru Poni” va crește și devine o pritoritate cantina de la acest colegiu; și sperăm, tot de la CJ Neamț, să obținem finanțare și pentru acest obiectiv.”

Lucian Micu, primarul municipiului Roman

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.