Colaborare E.ON – Primărie pentru extinderea rețelei de gaze naturale

de | 29/01/2019 | Administrație, Local, Social

Rețeaua de gaze naturale din municipiul Roman se va extinde anul acesta printr-o colaborare a administrației publice locale cu firma E.ON. Primăria Roman a trimis către E.ON, în decembrie 2018, mai multe cereri de extinderi de rețea, fiecare solicitare fiind axată pe o anumită stradă din oraș.

Noi am finalizam documentele, studiul de prefezabilitate și am obținut avizul de la E.ON. Practic și E.ON va participa cu o parte de finanțare pentru extinderea rețelei de gaze naturale din oraș pe o distanță de aproximativ 8,6 km și un număr de aproximativ 580 de gospodării. În special în zona cartierului Nicolae Bălcescu, dar și în alte zone.

Lucian Micu, primarul municipiului Roman

E.ON ar putea finanța extinderea rețelei și în procent de 100% pe anumite străzi, dacă din calculul de rentabilitate al firmei va reieși că investiția se va amortiza într-un anume interval de timp. Cel mai probabil, anul acesta se vor realiza doar o parte dintre extinderile dorite de Primăria Roman.

Nu ar fi prima dată când E.ON colaborează cu o administrație locală pentru realizarea sau extinderea rețelei de gaze naturale. La Suceava, alimentarea cu gaz metan a cartierului Burdujeni-sat se realizează în același fel.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.