Arsene, la Roman: „Până la sfârșitul anului am putea termina podul de la Luțca”

de | 31/01/2019 | Administrație, Local

Președintele Consiliului Județean (CJ) Neamț, Ionel Arsene, a fost joi, 31 ianuarie, în vizită de lucru la Roman. El s-a întâlnit cu primarul Lucian Micu pe strada Mihai Viteazu, obiectiv ce va fi modernizat într-un parteneriat Primăria Roman – CJ Neamț.

M-am întâlnit cu primarul Romanului, cu domnul Micu, pentru că în ședința de CJ de ieri am aprobat trecerea segmentului de drum de la OMV până la sensul giratoriu (n.r. – de la intersecția străzilor Primăverii cu Mihai Viteazu) de la municipiul Roman la CJ pentru a-l moderniza. Vom face cât de repede demersurile necesare pentru a demara studiul de fezabilitate. Îmi doresc și sper ca până la sfârșitul anului să fim gata, să putem moderniza acest segment de drum. Aportul CJ va fi covorul asfaltic. Sunt niște probleme cu canalizarea și aducțiuni de apă pe care le va efectua Primăria Roman, iar noi vom veni cu covorul asfaltic.

Ionel Arsene, președinte CJ Neamț
Ionel Arsene Lucian Micu 7576

După vizita scurtă pe strada Mihai Viteazu, șeful CJ Neamț a vrut să vadă cum merg lucrările de plombare de pe podul de la Luțca. Acest pod a fost mai mereu o adevărată capcană pentru șoferi, toate intervențiile făcute în ultimii ani având o viață scurtă, spre disperarea celor care fac naveta în zonă.

Acum, administrația județului promite o lucrare de anvergură.

Am venit aici la Luțca, la acest pod care, așa cum au spus colegii mei, este unul dintre cele mai  lungi din România, având 216 metri. Acest obiectiv este în faza de licitații. Așteptăm să finalizăm licitația, după care vorm ține strâns cu cei care vor construi să avem un termen rapid pentru a moderniza acest pod. Am alocat pentru această reabilitare 6.000.000 de lei, fiindcă se va interveni și la structură. Dacă într-o lună-două maxim avem și contructorul, cred că, cu niște eforturi, până la sfârșitul anului am putea să spunem că ne încadrăm să-l modernizăm.”

Ionel Arsene, președinte CJ Neamț
pod Lutca 7628

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.