Copiii au absențe? Se taie alocația pentru susținerea familiei

107

Alocația pentru susținerea familiei reprezintă o formă de ajutor din partea statului român de care beneficiază 8.577 de familii din județul Neamț.

Această alocație nu este alocația de stat ce i se cuvine fiecărui copil, ci un ajutor suplimentar, o formă de sprijin pentru familiile cu venituri reduse ce au în creștere și îngrijire copii cu vârste până la 18 ani. 

O modificare legislativă corelează această alocație de prezența la școală a minorilor din familie. Prin urmare, în cazul în care copiii înregistrează absențe nemotivate la școală, alocația pentru susținerea familiei se diminuează proporțional cu numărul de absențe înregistrate, mergând până la reducerea a 50% din valoarea acesteia sau chiar suspendarea acestui drept.

Alocația pentru susținerea familiei se stabilește în funcție de venitul net mediu lunar pe membru de familie și în funcție de numărul de copii pe care îi are familia respectivă, având valori cuprinse între 82 de lei (pentru o familie cu un copil) și 408 lei (pentru o familie cu patru sau mai mulți  copii).


Abonează-te la newsletter!
Nu rata nici o știre! Trimitem un email în fiecare dimineață cu ultimele știri.
Te poți dezabona oricând.

Fii primul care află! Primești notificări imediat ce am publicat un articol.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookies, altfel nu merge. Presupunem că doriți să-l vizitați în continuare, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptVezi mai mult