Copiii au absențe? Se taie alocația pentru susținerea familiei

de | 04/02/2019 | Economic, Național, Social

Alocația pentru susținerea familiei reprezintă o formă de ajutor din partea statului român de care beneficiază 8.577 de familii din județul Neamț.

Această alocație nu este alocația de stat ce i se cuvine fiecărui copil, ci un ajutor suplimentar, o formă de sprijin pentru familiile cu venituri reduse ce au în creștere și îngrijire copii cu vârste până la 18 ani. 

O modificare legislativă corelează această alocație de prezența la școală a minorilor din familie. Prin urmare, în cazul în care copiii înregistrează absențe nemotivate la școală, alocația pentru susținerea familiei se diminuează proporțional cu numărul de absențe înregistrate, mergând până la reducerea a 50% din valoarea acesteia sau chiar suspendarea acestui drept.

Alocația pentru susținerea familiei se stabilește în funcție de venitul net mediu lunar pe membru de familie și în funcție de numărul de copii pe care îi are familia respectivă, având valori cuprinse între 82 de lei (pentru o familie cu un copil) și 408 lei (pentru o familie cu patru sau mai mulți  copii).


Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.