Senatorul Manoliu: „A8 va avea capitol separat în buget. Primăriile vor primi bani suficienți.” Ce spune Ministerul Transporturilor

de | 04/02/2019 | Administrație, Economic, Național, Politică

Proiectul de buget, după ce că s-a făcut târziu, a stârnit controverse din toate direcțiile: societate civilă, opoziție, unii reprezentanți ai PSD; ba chiar și președintele social-democraților, Liviu Dragnea, cel care a lucrat la realizarea acestui proiect, a declarat că sunt anumite aspecte ce trebuie schimbate (a spus că vrea să ia bani de la servicii și să dea pe vitamina D).

Liderul social-democraților romașcani, senatorul Dan Manoliu, este unul dintre puținii optimiști. Parlamentarul susține că toți cei care fac declarații acum despre proiectul de buget ar trebui să aibă răbdare.

În urma întâlnirii pe care am avut-o la Senat cu domnul Dragnea și premierul Viorica Dăncilă, s-au adus mai multe clarificări proiectului de buget. Principalele concluzii sunt următoarele: atât președintele PSD, cât și  prim-ministrul au dat asigurări că primăriile și consiliile județene nu vor avea de suferit. Banii care se vor aloca vor acoperi toate cheltuielile sociale. Până la sfârșitul lui 2020, 20% dintre alocările bugetare pentru unitățile administrativ-teritoriale vor fi pentru investiții. Dacă vor fi situații în care banii nu vor ajunge, acestea se vor regla prin ordonanță de urgență.”

senator Dan Manoliu, președinte PSD Roman

Dan Manoliu spune că în ceea ce privește chestiunea finanțării autostrăzii A8 Iași – Târgu Mureș a fost vorba despre o scăpare și că acest obiectiv va avea articol distinct în Legea bugetului.

Cei care au ieșit cu declarații, care spun că vor amenda proiectul de buget, să aibă răbdare. Și să-și amintească care erau alocările din buget și cum se făceau acestea în alte perioade. Este trist că se creează o stare de neliniște și incertitudine la nivelul primăriilor. Totul se va clarifica în câteva zile.”

Dan Manoliu, senator PSD

Parțial, afirmațiile lui Dan Manoliu au fost confirmate de Ministerul Transporturilor. Într-un scurt comunicat de presă emis de acest minister se precizează:

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere – CNAIR a transmis către Ministerul Transporturilor textul propus pentru a fi inclus ca articol distinct în Legea Bugetului de Stat pentru anul 2019, în vederea asigurării bugetului pe anul 2019 aferent elaborării documentațiilor tehnico – economice pentru obiectul de investiție Autostrada Uniri – tronsonul Târgu Mureș – Târgu Neamț, care este repartizat astfel:

  • Credite de angajament 2019: 37.380 mii lei
  • Credite bugetare 2019: 9.309 mii lei

În prezent, CNAIR SA a finalizat documentația de atribuire aferentă licitării contractului de servicii privind completarea studiului de fezabilitate pentru Autostrada Târgu Mureș – Târgu Neamț. Aceasta a fost transmisă către ANAP în vederea analizării și validării, urmând publicarea anunțului de participare.”

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.