Nemțeni care au refuzat să muncească. Au rămas fără ajutor social

441

Modificarea legii privind acordarea venitului minim garantat persoanelor care nu au un  loc de muncă sau alte venituri a fost luată în glumă de unii asistați social din județ. Aceștia au refuzat să muncească, dar autoritățile au respectat legea și le-au sistat acordarea venitului minim garantat.

Legea privind acordarea venitului minim garantat a fost modificată de Parlament și, începând cu luna octombrie 2018, persoanele care beneficiază de ajutor social și refuză un loc de muncă nu mai au dreptul la acest tip de ajutor pentru o perioadă de 12 luni.

Conform Agenției Județene de Plăți și Inspecție Socială Neamț, doar în luna noiembrie 2018 au fost aproximativ 20 de cazuri în care persoanele au rămas fără ajutor social pentru că au refuzat să meargă la muncă.

Ajutorul social se poate suspenda și în cazul în care persoana beneficiară sau familia acesteia refuză să presteze orele de muncă în folosul comunității.

Abonează-te la newsletter!
Nu rata nici o știre! Trimitem un email în fiecare dimineață cu ultimele știri.
Te poți dezabona oricând.

Fii primul care află! Primești notificări imediat ce am publicat un articol.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookies, altfel nu merge. Presupunem că doriți să-l vizitați în continuare, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptVezi mai mult