Ce face UE pentru mine!? Inventatorii

de | 06/02/2019 | Ce face Uniunea Europeană pentru mine

Cum ne influențează Europa viața de zi cu zi? Cum ne afectează locul de muncă, familia, asistența medicală, hobby-urile, călătoriile, securitatea, alegerile în calitate de consumatori, drepturile sociale? Cum este Europa prezentă în orașele și în regiunile noastre? Indiferent de locul în care trăim și de modul în care ne câștigăm viața sau ne petrecem timpul, UE are un impact asupra vieții noastre de zi cu zi, în calitate de cetățeni europeni.

Europa dispune de un patrimoniu de invenții extraordinare. Dacă aveți un spirit inventiv, cunoștințe noi sau idei despre cum să utilizați cunoștințele existente într-un alt mod, UE vă sprijină. Ghidul UE pentru inventatori răspunde la întrebări esențiale legate de felul în care invențiile pot fi transformate în realitate economică, iar UE protejează investițiile în cunoaștere și creativitate prin stimulente importante, cum ar fi brevetele, mărcile comerciale, indicațiile geografice, modelele și drepturile de autor.

Ce se întâmplă însă dacă altcineva a inventat și brevetat deja un produs sau o idee similară? Pentru a găsi răspunsul, Oficiul European de Brevete oferă un serviciu gratuit de căutare, cu o vastă bază de date din întreaga lume. De asemenea, atunci când depun o cerere de brevet european, inventatorii pot fi ajutați de un ghid și de o echipă de experți. Pentru a-și îmbunătăți sistemul actual de brevetare, UE urmărește să introducă un brevet european. În practică, un asemenea brevet ar duce la simplificarea procedurii, la reduceri semnificative ale costurilor și la o protecție egală a brevetelor în întreaga UE.

De asemenea, Tabloul de bord european privind inovarea măsoară performanțele în domeniul inovării, iar premiul „Inventatorul European” este trofeul acordat de UE pentru idei noi. În fiecare an, UE sărbătorește spiritul inovator și îi premiază pe inventatorii excepționali din cinci categorii distincte. De ce nu încercați să câștigați și dumneavoastră?

Linkuri utile:

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.