Gratuitățile pentru pensionari, cel mai probabil din aprilie

172

Pensionarii romașcani cu venituri reduse vor trebui să aștepte cel mai probabil până în luna aprilie pentru a beneficia de gratuitate la transportul public în comun. Pentru că la nivel national nu există un buget aprobat, autoritățile locale au voie – până când vor aproba, la rândul lor, bugetul – să facă doar cheltuieli absolut necesare pentru funcționare.

Astfel că hotărârile de Consiliu Local pentru  acordarea de gratuități la transportul public local sau pentru acordarea tichetelor sociale se vor pune în discuție cel mai devreme în ședința în care se va aproba bugetul municipului.

Din acest an am decis majorarea plafonului la cheltuieli sociale la 1.200 de lei. În ultimii ani au mai crescut pensiile și nu se mai încadra foarte multă pentru a primi tichete sociale sau pentru transport gratuit.”

Lucian Micu, primarul municipiului Roman

Prin urmare, după ce se va aproba bugetul, pensionarii care au pensii sub 1.200 lei se vor încadra și pentru a primi tichetele sociale dar și pentru a circula gratuit cu microbuzul în oraș. Valoarea tichetelor sociale va rămâne aceeași, 70 de lei, bonurile valorice urmând a fi acordate înainte de Paști și de Crăciun.  

Abonează-te la newsletter!
Nu rata nici o știre! Trimitem un email în fiecare dimineață cu ultimele știri.
Te poți dezabona oricând.

Fii primul care află! Primești notificări imediat ce am publicat un articol.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookies, altfel nu merge. Presupunem că doriți să-l vizitați în continuare, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptVezi mai mult