Protest la Spitalul Județean din cauza salariilor. Care este situația la Spitalul Roman

de | 08/02/2019 | Județean, Sănătate

Mai multe cadre medicale de la Spitalul Județean Piatra-Neamț au făcut un protest în fața unității spitalicești vineri, 8 februarie. Oamenii s-au declarat nemulțumiți de faptul că primesc salarii mai mici de câteva luni.

După protestul de dimineață, conducerea Consiliului Județean Neamț s-a întâlnit cu angajații Spitalului Județean. Concluzia a fost că diferențele de venit sunt consecința includerii normei de hrană în sporul de 30% și a creșterii numărului de salariați. Conform unui comunicat al Consiliului Județean Neamț, în perioada următoare se va analiza modul de calcul al sporurilor, astfel încât să nu mai existe fluctuații mari de la o lună la alta. În plus, tot vineri s-a solicitat Guvernului României și ministerelor de resort excluderea indemnizației de hrană din procentul de 30% aferent sporurilor.

La Spitalul Municipal de Urgență Roman, angajații pot răsufla ușurați. Conducerea unității spitalicești a fost anunțată că va primi de la Primăria Roman doar 1,9 milioane de lei din cei 2,1 milioane de lei solicitați și primul calcul, efectuat vineri dimineață, a arătat că sporul de muncă  în weekend trebuia redus de la 100% la 90% pentru a nu fi depășit plafonul.

După ce s-au făcut, însă, mai multe estimări, a reieșit că banii vor ajunge pentru plata integrală a salariilor, sporurilor și altor beneficii.

Am reușit să ne încadrăm în buget, ba chiar să avem, pe ianuarie, un total cu aproximativ 50.000 de lei mai mic decât cei 2,1 milioane de lei. Acest aspect este foarte bun pentru noi fiindcă salariile diferă de la lună la lună: norma de hrană nu se acordă decât în zilele în care salariatul lucreză, numărul de sâmbete și duminici lucrate nu este aceleași, etc.”

dr. Maria Andrici, manager general Spitalul Municipal de Urgență Roman

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.